2021-05-18 1593 瀏覽
👁‍🗨極尚大瀛喜日本料理📍元朗朗日路9號形點1期2樓2001A舖@----------------------對上嚟食已經喺幾年前,覺得放題質素不錯,今次再嚟試吓佢質素水平能唔能夠保持😎依間人氣放題以往要提早2-3星期預約,好彩我打去預約星期六日9成full,仲剩返一個特價時段4:30-6:00,我當然即要😆環境非常大,但座位比較密略迫,我哋4人卡位都好窄,裝修以黑色現代感為主,中庭有自助吧,款式非常多,食客可隨便自取堂食⚑ 自助吧👉🏻部分試食咗有少少評論➰ 沙律(車厘茄/八爪魚/螺肉/中華沙律/泡菜/泰式鳳爪)>泡菜微辣唔臭酸味,好食😋➰ 海鮮(蝦/青口)>青口算大隻新鮮肥美➰ 水果(西瓜)➰ 甜品櫃 (迷你布甸/3色糯米糍/迷你切件蛋糕)>牛乳布甸俾人瘋狂拎,我都拎到杯試吓,牛乳味一般,唔算濃但算軟滑;3色糯米糍內餡喺忌廉,皮煙韌彈牙,好食😋➰ 飲品櫃(啤酒/汽水/罐裝紙包)➰ 即沖熱飲 (咖啡/美綠/熱茶)即沖美祿淡口較甜,咖啡就無甜易入口➰ 現炸小食(薯餅/葡撻)>細細件烘住食時仍夠脆➰ 熱湯品(西米露/中湯)➰ 熱食(芝士青口)>芝士非
👁‍🗨極尚大瀛喜日本料理
📍元朗朗日路9號形點1期2樓2001A舖
@
----------------------

⚑ 自助吧
👉🏻部分試食咗有少少評論

➰ 沙律(車厘茄/八爪魚/螺肉/中華沙律/泡菜/泰式鳳爪)
>泡菜微辣唔臭酸味,好食😋

➰ 海鮮(蝦/青口)
>青口算大隻新鮮肥美

➰ 水果(西瓜)

甜品櫃 (迷你布甸/3色糯米糍/迷你切件蛋糕)

➰ 飲品櫃(啤酒/汽水/罐裝紙包)

➰ 即沖熱飲 (咖啡/美綠/熱茶)
即沖美祿淡口較甜,咖啡就無甜易入口

➰ 現炸小食(薯餅/葡撻)
>細細件烘住食時仍夠脆

➰ 熱湯品(西米露/中湯)

➰ 熱食(芝士青口)
>芝士非常杰呈膏狀,青口細隻,味道不太好😕

➰ 雪糕櫃(甜筒/雪糕/雪條)
>有我最愛嘅雀巢甜筒同mega薄荷朱古力雪條😍
➰ 糖果櫃

⚑ 手機掃碼點餐
👉🏻款式太多不能盡錄,以下喺我4人份量食過嘅款式

刺身 (北寄貝/帶子/鮑片/三文魚/油甘魚/吞拿魚/墨魚/魷魚)
> 上咗2輪,賣相同相精美,都用上大量冰座底,非常夠凍,魚生鮮甜唔霉

壽司🍣 (花之戀)
> 細細件魚生大過夠飯😆

➰ 天婦羅🍤(蝦/南瓜/小紫薯)
>炸得鬆脆唔油膩
天婦羅(蝦/南瓜/小紫薯)

➰ 熱食(肥牛豆腐鍋/湯烏冬/清酒煮蜆/燜津白花膠)
>肥牛豆腐鍋足料,熱辣辣上肥牛半生熟仲好多片;花膠淡口但燜得腍;清酒煮蜆大大隻夠鮮甜
熱食(肥牛豆腐鍋)

➰ 小炒(炒洋蔥牛柳粒/馬拉盞炒雜菜)
>炒牛柳粒較咸;炒雜菜超香口惹味

➰ 小食 (麻辣牛𦟌/花雕雞翼/花枝餅/蒜蓉焗蠔)
>麻辣牛𦟌夠厚切夠麻夠辣;花雕雞翼肉質夠實;花枝餅彈牙香口
小食(花枝餅)& 串燒(芝麻雞翼)

➰ 串燒(牛舌/鰻魚/帶子/魚鮫/芝麻雞翼/土匪雞翼)
>以上咁多款除咗帶子都燒得恰好,不乾不硬

💬 隔咗咁耐再嚟食,水準保持得好,食物刺身夠新鮮,種類繁多,服務質素好,特價時段$200/位+1%,值回票價👍🏻

由於用餐時間只有90分鐘,30分鐘前截單,邊下單邊用餐比較急,但勝在上菜時間非常快,數量也十分準確無漏單,店員上菜/收碟節奏光速👍🏻 嚟得快去得更快,望住佢都不自覺地非常趕,提早埋完單食埋最後嘅甜品,即使仲剩2分鐘我哋都嗱嗱聲交枱

‼️特別喺度講講,放題的確任食,食客都的確喺俾咗錢,但還請不要浪費珍貴嘅食物,建議各位視乎自己胃口落單🙏 怕唔好食就先點1/2件試吓啱唔啱口味,不要怕蝕抵大肆亂點

😡我哋卡位斜對面嘅一枱食客,打扮光鮮中年兩夫婦埋單走時,枱上剩返一盆刺身、10件左右壽司、小食等⋯ 坐附近嘅食客見到都大感詫異,直到店員拉車仔嚟執枱,都以為食客行開咗,同經理確認完,先無奈地將食剩嘅食物一一倒掉

相信大家都了解,衛生考量問題,食剩嘅食物即使沒動過也只能直接扔掉,懇請各位做個有質素有教養嘅人🙏 不要污染店員嘅手去代你倒食物,祝賀嗰兩夫婦晚年折墮,想食都無能力食,長命百歲☺️
2021-05-08
小食(花枝餅)& 串燒(芝麻雞翼)
天婦羅(蝦/南瓜/小紫薯)