2017-10-23
去西餐廳鋸扒,除咗係情侶活動之外,亦都可以帶上一輩子嘅情人去,小編出咗糧就帶爸爸去食餐好啦因為唔想去連鎖西餐廳,上網東搵西搵,就決定來到天后呢邊既bovini試下小店嘅環境燈光浪漫,寧靜,好適合摸下杯底傾吓計,另外呢到點嘅香薰蠟燭味道好甜,好似jelly 味夜晚有呢三個set選擇,分別主要都係睇你要3 course定4 course ,而我就選擇咗premium 4 course既💁🏻一開始就上左餐包,麵包皮脆,裏面嘅蒜蓉都好香,我地都忍吾住清哂starter分別係caeser salad 同home made crab cake,蔬菜新鮮,沙律醬多,配埋煙肉條,但我個人認為煙肉有少少鹹。Crab cake好香口,外層香脆,裏面既蟹肉份量多,切開咗明顯睇到一絲絲蟹肉,而他他醬酸酸地,配上一齊食,更加開胃餐湯分別有龍蝦湯同蘑菇湯,呢個係龍蝦湯,濃郁嘅龍蝦味,裏面仲有龍蝦肉添 另一款蘑菇湯,比較杰身,有蘑菇香得來都好Creamy,加埋黑胡椒調味,味道更突出主菜當然就選擇咗牛扒,呢個係USAD PROME GRADE NEW YORK STRIP LOIN 14oz (+$100 upgra
但係好慶幸廚師完全冇overcook,盡量係保持牛肉既最佳水準!食落一啲都唔會"鞋",而且有肉汁,外層煎得熟啲,但裏面依然保持到滑嫩,肉味香濃但當然叫medium,水準應該更好
另外仲有牛形狀嘅薄脆,除咗裝飾仲可以食用。
我一向係粟米迷既我就當然係點左cream corn ,粟米甜得來,d忌廉芝士好香滑
呢個係ossobuco risotto,飯比較淋身同creamy,牛肉滑身,不鬆散。
心太軟俾一般份量大,朱古力流心熱辣辣又濃郁,配上蛋糕同雲呢嗱雪糕食,幸福感滿滿生日仲可以寫上祝福字句!
成餐都食得好飽,除咗食物唔馬虎,呢度嘅服務態度亦都10分好一留意到水杯冇水會立即加水,仲會幫客人推門,問吓使唔使加調味料等等