2022-07-06 723 瀏覽
荃灣有好多好味既米線,相信大家都食過唯一。而呢間居酒屋就係唯一隔離,之前留意左佢好耐,今次一於約埋朋友黎試試佢。.舖頭唔大,但每張檯都有簾可以放低,隔住每一檯既食客,有番啲私人空間。.胡麻秋葵秋葵新鮮,醬汁唔手軟,配埋木魚絲好夾.雞軟骨黃金燒。黑豚五花腩兩串都燒得好香,就咁簡單灑少少鹽同檸檬汁已經好好味。五出面食花腩最驚燒得唔夠lon,脂肪味會好重,但又驚燒得太lon,肉質乾哂。呢間燒得岩岩好👍🏼.大啡菇芝士燒超級juicy,鐘意食菇既你唔會失望!如果可以加埋煙肉就仲正.羊架呢款羊架配柚子醬都幾特別,估唔到味道又幾夾。.牛肉湯稻庭鐘意食烏冬既我,見到有稻庭烏冬都會想試下。烏冬彈牙,仲有幾塊薄牛肉,湯底清甜。.薄燒牛肉牛肉味濃,配埋入面既蒜片同面頭既蔥,口感豐富。.整體黎講味道唔錯,侍應服侍態度都好好,下次會再黎👍🏼
胡麻秋葵
秋葵新鮮,醬汁唔手軟,配埋木魚絲好夾

雞軟骨黃金燒。黑豚五花腩

大啡菇芝士燒

羊架
呢款羊架配柚子醬都幾特別,估唔到味道又幾夾。

牛肉湯稻庭

薄燒牛肉
牛肉味濃,配埋入面既蒜片同面頭既蔥,口感豐富。

整體黎講味道唔錯,侍應服侍態度都好好,下次會再黎👍🏼