2021-07-14 30 瀏覽
今日同朋友去銅鑼灣行街,朋友突然話想食Burger,就即刻諗起附近有間Burgeroom,有大份高質既Burger。見到餐牌有唔少選擇,淨係Burger款式都有幾十款,最後都係揀咗傳統既Mega Cheese Burger同埋朋友想食烤菇既Portobello Hoki Fish Burger。Mega Cheese Burger $110大大啖咬落去,啲芝士就咇晒出黎,牛肉同蕃茄都好Juciy,牛肉唔會煎得太乾,用刀切既時候仲流有肉汁。Portobello Hoki Fish Burger $110呢個Burger食落係另一種感受,鱈魚柳炸得脆身,烤菇就相反係淋身,而兩者就用醬汁隔住,唔會覺得淋身既菇整淋炸鱈魚。Honey Spicy Chicken Wings $60雞翼炸得脆,而且甜甜辣辣,味道幾開胃。Left: Iced Pineapple Fruit Tea $38Right: Iced Peach Fruit Tea $38兩杯茶拍埋睇好似無咩分別,但Pineapple Fruit Tea飲落比較清新,相對上無咁甜,而Peach Fruit Tea就比較甜,喺一款甜啲既果茶

Mega Cheese Burger $110

Honey Spicy Chicken Wings $60
雞翼炸得脆,而且甜甜辣辣,味道幾開胃。

兩杯茶拍埋睇好似無咩分別,但Pineapple Fruit Tea飲落比較清新,相對上無咁甜,而Peach Fruit Tea就比較甜,喺一款甜啲既果茶。