2019-09-16 53 瀏覽
今日天氣十分好,心情都好好,決定Lunch 食好D, 就來左新世紀廣場既丸十牧場。以我所知,分店仲有朗豪坊既丸十壽司日本食堂及葵芳新都會既丸十日本食堂。一入內,很多服務員已經笑容親切地跟我們打招呼。見到餐紙是丸十的招牌牛牛,就係詳細的牛肉分佈名稱介紹圖。餐牌內有不同的分類,例如是沙律、前菜、刺身、串燒、燒物、丼飯、麵食等等。我地叫左以下食物:和風柚子蝦沙律:蝦十分大隻同新鮮。廚房好細心,蝦腸全部挑走了,因為我是不吃蝦腸的人, 這部分值得稱讚!另外,有柚子及玉米,柚子有畫龍點睛的效果,令到成個沙律感覺很新鮮,而且味道好甜。份量都大份,可以2人share 一齊食。自家製玉子卷:呢個玉子係新鮮製作嫁!上菜時熱騰騰,仲有煙飄下飄下,哈哈。味道好香雞蛋味,外表口感比較實,另外,內裡有小小係流質的蛋,有2重口感。附有蘿蔔蓉。我自己比較中意就甘食。油甘魚腩刺身:價錢有點小貴,但是對得起這個價錢!油甘魚腩刺身係厚切的,味道新鮮及肥美。$120/5片,會有種食完唔夠喉既感覺,哈哈!雜錦天婦羅: 入面有炸蝦、炸蕃薯、炸南瓜、炸辣椒(唔辣的,幾特別)、炸茄子及炸冬菇。全部十分香口而且沒有油膩感,下次來都會再
今日天氣十分好,心情都好好,

和風柚子蝦沙律:

自家製玉子卷:
呢個玉子係新鮮製作嫁!
上菜時熱騰騰,仲有煙飄下飄下,哈哈。

油甘魚腩刺身

雜錦天婦羅:
入面有炸蝦、炸蕃薯、炸南瓜、炸辣椒(唔辣的,幾特別)、炸茄子及炸冬菇。全部十分香口而且沒有油膩感,下次來都會再order!

和牛漢堡丼:
呢個值得推介!飯的份量夠2位分,和牛漢堡好香煎的味道!入面有溫泉蛋,可以撈飯一齊食。和牛漢堡既咸香,配上溫泉蛋既白飯,味道十分之夾!另外還配有幾塊紫菜。和牛漢堡食完後齒頰留香!

今日午餐平均價錢係$250左右,呢餐值得呢個價錢!單據上面有QR code, 可以下載賞食App, 原來下載後,餐廳會免費送雞胸肉串燒一串,食客記得留意下!

整體服務好,環境都唔錯,服務員會不停加茶及舉手很快有人應。下次放Lunch可以再次光顧!
2019-09-16