2021-09-25
今晚同老友開爐燒肉😆😆話呢又有靚牛又有海鮮又有sake 放題,(雖然我唔飲酒) 見到呢度竟然有二三十款日本酒,可以$198, 90分鐘任試,見到都開心。但我都係飲返日本蘋果汁,都好香甜清爽!日本蕃茄沙律做開胃菜,去皮,配蒜蓉薑蓉同醋,清新爽甜。甲羅燒有滿滿蟹膏鮮味,混有蟹肉味噌,鵪春蛋去燒,配梳打餅,蟹香濃郁。一夜干雞翼燒得好考功夫,店員用心幫我地燒好,燒得皮脆肉嫩,完美金黃色。主角之一,芝士燒龍蝦,肉質彈牙,帶奶油芝士香味。鹽燒油甘魚鮫,好厚肉,而且燒得外脆內軟,juicy 肉滑,配酸醋檸檬,帶點清爽的醬汁好夾。牛肉盛合有7款和牛同內臟組合,我最鍾意係和牛背峰,肉質嫩滑,牛肉味香,仲有好少食到嘅燒牛心,唔會有內臟嘅腥味,彈牙爽口。牛脂爆香,值得一提係呢度自制蕃茄洋蔥汁配燒肉燒魚都好夾,唔係下下都甜燒汁咁單調。如果想食高質燒肉,又想有服務坐得舒服,又唔使趕住交枱,呢度係適合同老友飲酒吹水慶祝嘅好地方。
日本蕃茄沙律做開胃菜,去皮,配蒜蓉薑蓉同醋,清新爽甜。
一夜干雞翼
主角之一,芝士燒龍蝦,肉質彈牙,帶奶油芝士香味。
芝士燒西澳龍蝦
燒油甘魚鮫
牛肉盛合 (廚師發辨)