2020-12-05
一早起身出去荃灣,當然要飲杯咖啡☕️提提神,老婆被呢間cafe嘅大落地玻璃吸引咗,話要坐窗邊吸收天然Vitamin D。由於Weekend關係,全部食品飲品都係單點。1) 香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉 $1082) 火雞胸白磨菇洋蔥意大利三文冶$663) Cappuccino Reg $364) 桂花龍井手沖茶$55大大隻虎蝦肉厚鮮甜,爽口彈牙,已經去殻去蝦腸。蕃茄汁濃稠度做得剛好能掛在意粉上,味道香濃帶微酸,開胃好食。三文治份量大及餡料豐富,有沙律菜、火雞肉、火腿、磨菇、蕃茄,如果沙律醬能減少啲就更好。Cappuccino 香濃幼滑,沒有苦澀味👍。桂花龍井茶就無特別,而且只能泡一次,收費略貴。今次顧客服務體驗感覺不是太好。1)店舖用開放式門口,但店員站在櫃枱內與客人缺乏接觸,客人以為係自行度體溫及入坐,原來係要被安排的。2)落地玻璃旁有3⃣️張圓枱,但中間的一張因疫情而停用。其實好多客人都喜歡坐窗邊站,店舖可加隔板,然後繼續供客人使用。3)店舖地方細,枱與枱距離好近,沒有放輕鬆嘅感覺。
由於Weekend關係,全部食品飲品都係單點。
1) 香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉 $108
2) 火雞胸白磨菇洋蔥意大利三文冶$66
3) Cappuccino Reg $36
4) 桂花龍井手沖茶$55
今次顧客服務體驗感覺不是太好。
3)店舖地方細,枱與枱距離好近,沒有放輕鬆嘅感覺。