2021-04-18
Tasty & High Quality Hot Pot♨️ Highly Recommend💫..火焰山🔥 將軍澳區內一間高質又養生既火鍋♨️ × 特色風味串燒小食🍢,一次過真係可以滿足你既胃啊啊啊。而且食材選料新鮮優質,只用靚料,海鮮都係即日劏確保質素,食完真係會不斷想回頭吃呢。另一點,而且餐廳經理💁🏻♂️ 又nice 又talkative,Staff 服務都很好。選擇多元化又好吃,令你食得愉快,體驗都一樣十分Good🥢。其中幾款都係必點,想養生 or 吃麻辣都一樣可以照顧到你呢。l[🐥椰子雞鍋]l $168吃火鍋一定必點既湯底之一,無味精既養生鍋。岩晒我呢d 平日少湯水既人,用上椰子🥥、雪耳、杞子、桃膠、紅棗、雞🐥。材料十分足,勁滋補養生,清甜好味道。記得先喝湯後打邊爐🥢 唔係就晒左鍋靚湯底了喔。l[🐮手切頂級牛小排]l $188l[🐟鯇魚腩]l $68l[🥬皇帝菜]l $28l[🍜紅薯粉]l $28打邊爐又點少得靚牛,雪花紋路清晰又平均,肉質富光澤感,吃下肉質嫩滑、牛味濃又香,正是上品。而鯇魚腩即叫即劏,新鮮肉質有彈性又有魚油香,吃出新鮮。其他菜麵吸收湯底精華,一樣好吸引啊。l[🐚
l[🐥椰子雞鍋]l $168
l[🐮手切頂級牛小排]l $188
l[🐟鯇魚腩]l $68
l[🥬皇帝菜]l $28
l[🍜紅薯粉]l $28
l[🐚蒜蓉燒廣島蠔 (4隻)]l $68
l[🐟鹽燒風鱔 (2串)]l $88
l[🍆剁椒蒜蓉燒茄子]l $38
除左火鍋配料,串燒小食🍢 都係火鍋店皇牌之選💫。蠔當然要燒先好味道,配上蒜蓉香口惹味,蠔肉亦夠新鮮呀😍。風鱔每次都必點‼️ 肥美厚肉、肉質爽脆,真係好正。
而茄子亦係我最愛💜 滑嘟嘟既肥茄子軟淋,配上剁椒蒜蓉超好吃。
最後茶芥☕️ $6 位,價錢好公道🥰 & 再點左杯夏日特飲乳酸多多水蜜桃🍑,酸酸甜甜好開胃。
呢間高質又優質既火鍋店,價錢大眾化,你地都唔好錯過啊啊啊。哈哈哈 食到餐廳經理都認得我了👻。
×××[火焰山重慶火鍋 -Huo Yan Shan Hotpot]×××
©將軍澳培成里10號明德村明德商場1樓105-106號舖