作為一名健身教練, 食老牌冰廳實無死依間雪山冰廳係老牌冰廳, 1956出世, 老過我好多! 一間小店冰廳可以生存左咁多年, 一定有番咁上下, 今晚就黎個港式晚餐。餐牌款式都好多, 除左冰室必有既早餐常餐快餐外, 仲有好多小食, 精選晚餐同小菜揀, 淨係睇menu都覺得好吸引。經典芝士煎蛋牛肉漢堡包好肚餓! 港式漢堡永遠係經典, 黎到個皮係吸引既, 漢堡包面頭有密麻麻既芝麻, 包邊微微烘到脆脆地, 而中心部分就好鬆軟, 漢堡肉覆蓋住半溶既芝士, 再上面係半熟蛋黃既煎蛋, 一啖咬落去蛋汁, 芝士, 漢堡肉同麵包同時融入口中, 熱辣辣好出色❗燉湯小菜有附送例湯, 不過見隔離枱飲個燉湯好似好正, 就加15蚊飲燉湯, 果然好足料又清潤!椒鹽豬扒飯又一皇牌, 所以特登叫黎試下, 用上炒飯底, 飯炒得乾身夠香, 椒鹽豬扒好香口面頭亦唔會油淋淋, 肉軟腍, 果然係重牌喎蝦乾馬拉盞生啫芥蘭煲依個係冬天menu先有既煲仔菜, 有煲仔飯補雞煲, 我地已經叫左個飯所以就叫個芥蘭煲! 哇依個芥蘭煲真係色香味俱全, 上碟既時間渣渣聲, 炒佢兩炒已經香氣撲鼻, 好多蝦亁勁惹味, 咸香到可以撈兩碗飯呀!!推介!!榛
作為一名健身教練, 食老牌冰廳實無死

經典芝士煎蛋牛肉漢堡包

燉湯

椒鹽豬扒飯

蝦乾馬拉盞生啫芥蘭煲
榛子醬西多士
食飽我地諗住去食糖水, 點知見到隔離枱食依個榛子醬西多,  又比佢吸引左! 我地就決定食依個當甜品咁咪唔洗出去食糖水囉, 熱溶既既榛子醬大加蛋香多士, 又新奇又幾夾喎, 但哩個真係脂肪幾重奏, 牛油糖漿榛子醬配炸西多, 不過我係教練我自我批准自己食啦, 冇問題

奶茶唔洗講啦, 濃滑香! 仲叫左杯幾特別既奶茶紅豆冰, 正!

喂依間雪山真係好正, 樣樣野都好好食,  正常冰室價錢但係就高質出品, 果然係老字號
一定會再幫襯。