2022-01-05 19 瀏覽
今次我去到天后食一間高質嘅居酒居➰「申、君酒屋」🍢向到我哋2姐妹食咗好多嘢,但做唔到我哋係食得晒,食到飽飽🔜抱住個肚肚離開!👇🏼List下吓我哋食咗咩丫👇🏼♨️文化燒牛脷♨️大啡菇♨️雞腎♨️手造豆腐♨️梅水晶♨️炸鮑魚♨️炸明太子蓮藕♨️炸免治雞肉丸♨️炸墨魚嘴♨️炸南瓜♨️炸秋葵♨️炸牛骨髓♨️青椒仔♨️一口蕃薯♨️茄子田樂♨️芝士年糕♨️凍蕃茄♨️牛油蕃薯伴雪糕等我點出我嘅精選口味啦!🔅文化燒牛脷~呢個絕對要推介,佢真係做到薄薄嘅脆漿,唔會影響到牛脷嘅肉質,入口即化,真係好利害👏🏻🔅梅水晶~好得意,妹好鍾意梅味所以佢話要試吓。做唔到呢個小吃好正,酸酸嘅梅味好開胃,係撈埋雞軟骨做成。當我哋食到膩嘅時候,食佢一啖仔,我哋又可繼續食落去🤣🤣(幾好嘅借口)🔅炸明太子蓮藕~平時我好少食蓮藕,但夾住明太子,口感相當唔錯,味道更係意想唔到嘅好味!🔅炸鮑魚~同樣地覺得平平無奇,但要炸到入面嘅肉夠淋唔會靭,功夫都要有番咁上下先會做到!🔅牛油蕃薯伴雪糕~呢個甜品師傅係即刻做嘅,好正!不得不提,呢度地方寬敞,而且有個員工真係好nice,服務態度非常好!介紹好多好嘢我哋食,下次會再過嚟揾你💕謝謝你用心招呼❣️其實餐廳係好方便,勁近天后地鐵站
今次我去到天后食一間高質嘅居酒居➰「申、君酒屋」🍢

👇🏼List下吓我哋食咗咩丫👇🏼
♨️茄子田樂
♨️芝士年糕
♨️凍蕃茄
♨️牛油蕃薯伴雪糕

等我點出我嘅精選口味啦!

🔅牛油蕃薯伴雪糕~呢個甜品師傅係即刻做嘅,好正!

其實餐廳係好方便,勁近天后地鐵站,行2分鐘就到😍