2017-08-15 72 瀏覽
平時都較少食拉麵,其實我係鐘意食既,只係去過日本既人都知道,要係香港搵間好食既拉麵真係唔易。平時經過依間霸嗎拉麵都見到門口排晒長龍咁,就一於試試佢係咪真係咁堅!我叫既係特盛炙燒豚肉拉麵,放上塊豚肉,係其他款式既四倍,大滿足!每塊肉都好有厚度,唔似平時食開既叉燒咁薄,反而似五花腩,而佢係新鮮燒好,所以好有肉香同X蘭拉麵有啲似,佢落單紙上係俾你揀麺既硬度,蔥既多寡等等,我就比較鐘意食硬身啲,而佢既湯底亦幾濃食拉麵當然溏心蛋係重點之一,本身我叫既拉麵係無蛋既,我專登加錢加隻蛋。佢既溏心蛋造得係唔錯,蛋黃半固態,仍保留不少黃汁,已經好過好多拉麵店小食方面,我見佢都幾推介唐揚炸雞,於是叫左個燒汁唐揚炸雞,新鮮炸好熱辣辣,美味可口佢仲有其他味道選擇。店舖提供多種日本進口飲品,食拉麵食到熱熱地就叫左支靜岡密瓜蘇打,淡淡密瓜味又唔會太甜,唔錯見人地食過雪糕話幾好味,所以叫左個芝麻雪糕試下,味道似係自家製的,質感似gelato ,芝麻味夠濃,係真係好食整體黎講,霸嗎既拉麵、小食,甜品同飲品都多選擇,而且味道至少係香港黎講係上級,如果要食拉麵既真係值得一試

佢仲有其他味道選擇。