2025-03-22
📍今日同我嘅多年老友「椰子哥」一齊食飯,慶祝佢嘅生日🎂!我特登帶佢去咗尖沙咀嘅「秋田鐵板燒刺身專門店」,呢間餐廳真係好有格調,環境舒適,啱晒慶祝特別日子✨。📌我哋點咗個「秋田二人前套餐」,每位$888,雖然價錢唔算平,但係絕對物超所值!套餐內容豐富到爆,等我同大家分享一下:1️⃣ **季節沙律**:清新開胃,蔬菜好新鮮,啱晒做前菜。2️⃣ **魚籽鵝肝蒸蛋**:蒸蛋滑溜溜,配上魚籽同鵝肝,口感層次豐富。3️⃣ **鮮活時令龍蝦**:龍蝦肉質鮮甜彈牙,師傅即場處理,新鮮到不得了!4️⃣ **原隻鮮活南非鮑魚**:鮑魚煮得剛剛好,唔會太韌,鮮味十足。5️⃣ **香煎帶子**:帶子外脆內嫩,煎得恰到好處,好香口。6️⃣ **香煎頂級鵝肝配多士**:鵝肝入口即化,配上香脆多士,簡直係絕配!7️⃣ **鹿兒島霜降和牛厚燒**:和牛油脂分布均勻,厚燒口感超正,肉汁豐富。8️⃣ **鹿兒島霜降和牛薄燒卷**:薄燒和牛卷住蔥花,入口即溶,好滿足。9️⃣ **秋田炒飯**:炒飯粒粒分明,香氣撲鼻,食完仲想再食。🔟 **炒野菜**:簡單嘅炒野菜,清新解膩。1️⃣1️⃣ **龍蝦清湯**:湯底清甜,龍蝦味濃郁,飲完暖笠笠。1️⃣2️⃣ **精選甜品**:荳莎
🔟 **炒野菜**:簡單嘅炒野菜,清新解膩。
1️⃣2️⃣ **精選甜品**:荳莎香餅同抹茶蛋糕球,甜而不膩,完美結束呢一餐。
⭐️總括嚟講,呢間餐廳無論係食材、服務定環境都係一流,絕對值得一試👍!