2022-12-10 182 瀏覽
第一次食呢間川菜,見佢開喺海港城,門口靚靚仔仔所以試下佢👍🏻啲職員都幾友善,會主動同客人講吓嘢咁👍🏻嘢食質素唔錯,價錢唔算太貴,所以都見到幾多人幫襯~黃金脆炸小酥肉($78)首先嚟到嘅一個餸,非常好食冇改錯名,真係食落非常酥脆,炸粉唔會好厚好硬,而且係啱啱炸起熱辣辣😋😋我哋揀咗少辣,覺得辣度啱啱好👍🏻👍🏻推介!熗炒手撕蓮白菜($68)通常食川菜都必食呢個餸,實無死😂😂炒得有鑊氣,第一啖食落去覺得有點咸,但食食吓又幾好食幾惹味,但如果辣多少少會更好~水果烏龍茶($48)味道正常,幾夠茶味,可以食埋啲生果~攪勻之後飲覺得甜度適中,可以一試酸菜魚拼蕃茄魚($308)必點嘅招牌酸菜魚✨而且呢度仲可以雙拼,試到兩款唔同口味👏🏻我哋揀咗酸菜魚同蕃茄魚,一款辣一款唔辣,蕃茄魚唔係度度有,都幾多選擇👍🏻👍🏻魚片好多,食落好嫩滑,啖啖肉冇骨😋 蕃茄魚酸酸甜甜,而且粉絲索晒啲汁好好味;酸菜魚夠酸,又有花椒香,啲酸菜好正,啱晒送飯🥰彩虹烏龍冰粉($68)見到佢外貌不錯,好啱打卡😆冰粉有茉莉花香,topping有成6樣咁多,口感豐富,而且份量不少,2個人食都夠晒~

黃金脆炸小酥肉($78)
首先嚟到嘅一個餸,非常好食
黃金脆炸小酥肉

熗炒手撕蓮白菜($68)
通常食川菜都必食呢個餸,實無死😂😂
熗炒手撕蓮白菜

水果烏龍茶($48)
味道正常,幾夠茶味,可以食埋啲生果~
攪勻之後飲覺得甜度適中,可以一試
水果烏龍茶

酸菜魚拼蕃茄魚($308)
必點嘅招牌酸菜魚✨而且呢度仲可以雙拼,試到兩款唔同口味👏🏻
酸菜魚拼蕃茄魚

魚片好多,食落好嫩滑,啖啖肉冇骨😋

彩虹烏龍冰粉($68)
見到佢外貌不錯,好啱打卡😆
彩虹烏龍冰粉