2022-10-29 352 瀏覽
平時食火鍋都係去任食既多,不過每次都會係同時間競賽😂 今次因為想同媽咪好好坐低傾下偈,慢慢食☺️所以一齊去左呢個位於瑞生酒店內既手工火鍋打邊爐🍲印象中好似咁大個女都未試過喺酒店食😁呢個云手工火鍋主打靚湯底😋有好多款,淨係手工湯底已經有五款👍包括招牌頂級花膠雞煲翅鍋、金湯花膠雞、松茸雞翅冬瓜魚鍋、火焰三椰雞鍋、火焰沙白蟹鍋,仲有其他胡椒豬肚雞及麻辣鍋等等…我哋揀左松茸雞翅冬瓜魚鍋😋😋松茸雞翅冬瓜魚鍋$368湯底上枱時見到擺盤非常精緻,食材一層層鋪好,最上層係冬菇、素翅、雞件、冬瓜盅,冬瓜內仲有咸肉🤭加埋松茸,成個湯底用料十足🤩🤩師傅細心為我哋切開冬瓜盅店員千叮萬囑滾起後要先飲用湯底☺️☺️湯清香濃郁,勁好飲☺️入面既雞件超級新鮮👍👍因為雞肉入口勁嫩滑,而且彈牙🤤🤤安格斯牛 $268牛肉雪花比例均勻,油脂豐富,入口即溶,口感勁正👍🤤而且擺盤精緻☺️仲有煙飄出,非常吸睛🤩黑松露蟹肉餃 $68半份都有四粒,而且size都大件👍黑松露勁香,入面包左雞髀菇粒,口感爽滑🤤手打芝心牛丸 $52呢個手打牛丸真係不得了😍😍手打口感超彈牙,而且牛肉味勁出,非常新鮮👍入面加入芝士,食落更惹味😋皇帝菜 $48呢個菜都係我

松茸雞翅冬瓜魚鍋$368
師傅細心為我哋切開冬瓜盅

店員千叮萬囑滾起後要先飲用湯底☺️☺️

安格斯牛 $268

黑松露蟹肉餃 $68

手打芝心牛丸 $52

皇帝菜 $48
呢個菜都係我打邊爐最愛之一🥰菜份量頗多,而且鮮嫩😝
佢哋醬料嘅擺盤都好靚

📌 云手工火鍋店 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

#高質邊爐 #高質邊爐推薦 #手工火鍋 #靚湯底 #用料十足 #火鍋控 #手打牛丸 #安格斯牛 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat #thefoodieinitiative #hotpot #tstfood #tsthotpot
2022-10-27