2021-03-31 4 瀏覽
當日約咗姊妹收工 catch-up,心血來潮想食漢堡包。掃過菜單,憑直覺就想試 E 餐川式麻辣雞扒漢堡包,加 HKD $18 叫咗 Chicken Karaage 同可樂,再叫 Crispy Chicken Wings 脆炸雞翼同姊妹開心 Share。呢個川式麻辣雞扒漢堡包雖然唔係大件頭嘅朋友,但係勝在麵包同餡料合乎比例,雞扒夠厚身,菜夠爽脆,醬汁亦充足,無幾耐醬汁已經浸濕麵包令到隻手濕濕地,小妹覺得四川嘅麻辣風味可以再強一啲。Chicken Karaage 夠肉地,啖啖肉,外殼香脆,點埋 Mayonnaise 好唔錯,抵讚!抵讚仲有Crispy Chicken Wings 脆炸雞翼,上菜嗰陣,靚女店員溫馨提示「小心熱」幾秒之後,確係感受到啱啱炸起嘅溫度,一口咬落隻雞翼度牙齒覺得辣口嘅,加埋酸辣醬,變成邪惡嘅小可愛。餐廳雖然面積細,但係喺室內暗黑背景加上霓虹光管字,營造到有美式漢堡包店嘅氣氛。氣氛確係令客人放鬆到顧住Sisters’ Talk 都唔記得講正事 XD今餐擺明破哂酮,唯有返屋企再調整啦 下一次小妹會試招牌 B 餐!
當日約咗姊妹收工 catch-up,心血來潮想食漢堡包。

Sisters’ Talk 都唔記得講正事 XD

今餐擺明破哂酮,唯有返屋企再調整啦

下一次小妹會試招牌 B 餐!
Chicken Karaage
脆炸雞翼(4件)
2021-03-25
Chicken Karaage
脆炸雞翼(4件)