2019-08-08
今晚放工之後約左frd去cwb行街,佢係一個不折不扣既火鍋控,所以就提議行完去打邊爐。我地最後見到呢間胡爐好多好評,就決定去試下。餐廳入面既裝修好精緻,感覺好高檔,會用中式屏風set好間隔位置,隱私度比較高,適合閨蜜或者情侶一邊恰下恰下,一邊傾計。我地睇完menu見到有好多湯底同配菜選擇,最後決定要鮮椰青雞鍋。佢用一個銅鍋裝住成隻雞,入面仲有好多配料、有杞子、椰肉,都算足料。個店員仲會即場係你面前炒香隻雞,再加埋紹酒,即刻變成火團,岩曬我用黎打卡,而且即時好香酒味。抵讚既係佢真係會即場開一個椰青,係你面前倒落去湯底到,真係無偷工減料。一滾起我地已經即刻裝一碗湯試味,都幾清甜,而且有淡淡藥材味,感覺好養生。我地另外叫左手打牛丸同黑松露墨魚丸。牛丸都算彈牙,有咬口。而黑松露墨魚丸既黑松露味好出,呢個我個人就好鐘意,出面比較少食到,夠特別。之後,我地都叫左大既菜籃、紅薯粉同即炸響鈴。蔬菜種類主要3款,有娃娃菜、生菜、皇帝菜。響鈴都夠曬鬆脆,用黎索湯汁一流。不過相比之下,紅薯粉就失色少少,略嫌太幼身,無咩煙靭既感覺,綿左少少。總括黎講,呢間胡爐都值得推薦,環境舒服,而且服務態度好好,好有禮貌,
總括黎講,呢間胡爐都值得推薦,環境舒服,而且服務態度好好,好有禮貌,加湯個陣都會貼心遮一遮,驚會彈親我地。價錢就中上,想享受下打邊爐都不妨一試。