2018-03-26
近排同老婆都掛住食日本野,但唔知去邊間好,之後上openrice睇下邊間好D,發現D間食評都唔錯。入到去坐底都見有嵐山推介,我地都係散叫先可以食唔同款。【刺身+壽司】赤貝 - 超級鮮甜爽脆。赤陸 - 外皮炙燒過,令魚皮焦香味非常之香,魚肉爽口又有彈性。油甘魚 - 魚質彈牙。左口魚 - 好有咬口。赤身壽司 - 口感甘甜,賣相好吸引。鯖魚壽司(季節限定) - 肉質結實用醋調味令鯖魚帶出鮮味。【牛油帶子焗什菇】一來到香噴噴勁有牛油香味,份量又多,帶子好嫩滑,雜菇軟熟多汁,鮮甜惹味,整體吾錯。【串燒】日本黑豚肉-燒得好有焦香味,肉質非常有彈性,又有肉汁不會太乾。 雞頸肉 - 好嫩滑,而帶有嚼勁,比較特別,燒得確實好香口。銀香- 甜甜地,甘甘地幾特別。【什錦天婦羅】即炸天婦羅非常香而不油膩,粉漿非常薄,有三隻大蝦鮮甜爽口,其他蔬菜亦非常新鮮鮮甜。【手打安格斯牛肉石鍋烏冬】牛肉煮出來非常之軟淋,帶點牛肉香味,手打烏冬質感爽滑彈牙,份量也不少。
入到去坐底都見有嵐山推介,我地都係散叫先可以食唔同款。
赤貝 - 超級鮮甜爽脆。
油甘魚 - 魚質彈牙。
左口魚 - 好有咬口。
赤身壽司 - 口感甘甜,賣相好吸引。
鯖魚壽司(季節限定) - 肉質結實用醋調味令鯖魚帶出鮮味。
雞頸肉 - 好嫩滑,而帶有嚼勁,比較特別,燒得確實好香口。
銀香- 甜甜地,甘甘地幾特別。