2022-08-07
餐廳位於中環石板街酒店位置寬敞,樓底超級高,餐聽安排了窗邊位置給我們,有日光拍照特別好看,有日光也有空調感覺非常舒服。我們點了三道菜式午餐,配香檳。生牛肉他他Hand-cut Steak TartareHome Baked Crisps Onsen Egg牛肉味同洋蔥味香濃,口感很豐富好味。是一個很好的starter Japanese Oyster. Caviar Freshly Shucked Japanese Oyster. Champaqne Caviar Sauce個白色嘅醬汁帶忌廉味,加上topping 嘅魚子醬,並沒有蓋過蠔味,反而令生蠔更鮮味👍🏻香檳啫喱包住溫泉蛋千島湖魚子醬,帶少少綠色,口感爽脆帶creamy切開溫泉蛋睇住佢流出嚟好治癒,拌勻很一起吃好美味Herb Roasted ChickenFree Range Chicken . Gravy侍應拿過來時已經聞到香氣撲鼻的味道。 雞皮焗得香脆,入面非常嫩滑。Gravy(肉汁醬)發揮到調味不搶味👍🏻 我認為醬汁都是這間餐廳值得稱讚的地方。Daily catch tomato cause 今天餐廳提供的是Sea Bass
我們點了三道菜式午餐,配香檳。
生牛肉他他
Hand-cut Steak Tartare
Home Baked Crisps Onsen Egg
Japanese Oyster. Caviar
香檳啫喱包住溫泉蛋
千島湖魚子醬,帶少少綠色,口感爽脆帶creamy
切開溫泉蛋睇住佢流出嚟好治癒,
拌勻很一起吃好美味
Herb Roasted Chicken
Free Range Chicken . Gravy
Daily catch
tomato cause
今天餐廳提供的是Sea Bass海鱸魚,魚非常嫩滑,呢度廚師控制火喉很好,表面煎得非常香脆,真是做到外脆內軟。
Soft Serve Ice Cream
Caviar, Champagne Jelly
雪糕上面有魚子醬,帶鹹香,初頭以為會好古怪,食落去覺得幾得意而且幾好味,軟雪糕非常軟滑,奶味好香,記得食到底,有香檳啫喱,係一個好好的finishing.
Daily Dessert 係Lemon Cheese cake
芝士檸檬蛋糕,簡單,檸檬加芝士一向是穩陣嘅配搭,不太甜,作一個結束都幾好味。
要去中環
鍾意環境舒服