2021-05-11 156 瀏覽
上星期同男朋友一齊去黃埔探佢婆婆,跟住經過呢間新澳咖啡餐室。外面有兩張枱,都見到有人帶埋狗仔同朋友一邊食一邊傾計。見到咁chill,我地都去試下😂當時差不多6點,我地就當晚餐食。叫左一個二人餐,揀左薑葱霸王雞同波蘿咕嚕黑豚肉。跟住店員推薦我們試下佢地個海鮮叻沙,我地就試埋。薑葱霸王雞生熟程度適中,一啲都唔會太老。最重要係有大量薑蔥,非常啱我口味😂海鮮叻沙都無失望,海鮮份量好充足,尤其係啲蝦,爽口彈牙,值得一讚。不過我覺得最好食都係波蘿咕嚕黑豚肉。黑豚肉多汁又有咬口,表面嘅炸粉亦適中,唔會太厚。甜酸汁味道亦調較得好,非常開胃。總括而言,呢度真係一間性價比好高嘅餐廳。如果經過,真係可以試下☺️