高性價比街坊餐廳 必食濃郁白布湯闊面~~~去海洋公園玩 夜晚出返黎港島食飯 金鐘啲餐廳又太貴 所以就搭過一站 嚟咗灣仔呢邊食晚餐🍽~~~朋友話呢一間餐廳有白布湯闊面🍜 而且價錢平易近人 就過嚟試下 食完之後果然冇令人失望 佢地嘅嫩雞白布湯闊面湯底非常濃厚 奶滑奶滑的 材料清新 整體非常高質 見到餐廳裏面亦都有好多人叫 值得一試🥄~~~除此之外 我哋仲有叫咗 粒粒巴蜀大雲吞白菜豬肉水餃 皮蛋豆腐 白菜豬肉水餃 同埋一個午市套餐🥢~~~粒粒巴蜀大雲吞 香辣得非常誘人 係一種令人欲罷不能 食完會上癮嘅辣 高質🌶️~~~白菜豬肉水餃就清甜扎實 裏面嘅豬肉同埋白菜餡比例得當 濕潤之餘 餡料亦飽滿🥟~~~皮蛋豆腐則是皮蛋同豆腐 簡單的配料沒有多餘的裝飾 卻令人驚艷 原因是皮蛋用料真的選得很好 好耐都冇食過咁濃郁嘅皮蛋🥚~~~最後就係佢哋嘅午市套餐 冇錯係晚上食午市套餐 呢間餐廳嘅午市套餐去到晚上都仲有得嗌 感覺非常抵食 一個餐裏面包含左右滷肉飯 秘製香糟豬手 同一杯飲品 (我哋叫咗菠蘿青檸蜜)豬手軟腍入味 滷肉飯份量極多 滷肉肥瘦適中 而菠蘿青檸蜜就清清甜甜 冇太甜 🍹~~~露面手工拌麵料理 (灣仔
高性價比街坊餐廳 必食濃郁白布湯闊面
除此之外 我哋仲有叫咗 粒粒巴蜀大雲吞
白菜豬肉水餃 皮蛋豆腐 白菜豬肉水餃 同埋一個午市套餐🥢
~~~
露面手工拌麵料理 (灣仔)
灣仔莊士敦道55號地下A號舖