吃到飽火鍋店有很多,吃到飽的烤肉店,其實並不多。當中有質素的,我會揀安平燒肉,性價比高!有四款套餐揀的,豐儉由人,我同豬先生澳洲M5和牛set,勝在款款都可以點,食勻晒佢,掃QR code 落單,好方便~自助吧有湯、飯、蔬菜、醬料同飲品自取。湯有冬瓜蛤蜊湯,蛤蜊鮮甜無沙。飯有安平拌飯(櫻花蝦鹵肉汁蔥花紫菜拌飯),接自己口味調配。飲品有十幾款,有樽自家製的無糖茶飲,有罐裝或紙包裝仙草爽,古早紅菜麥仔茶及汽水。亦有熱的冬瓜茶及熱茶提供。另外都有幾款飲品透過QR code落單,甜度冰度可以選擇。除咗枱面上嘅醬料,自助吧有多款特式醬汁。肉類好多,特別推薦以下幾款🔸厚切牛舌芯﹕超好食,彈牙有口感,要揀大餐先按人頭送。🔸安格斯牛小排﹕ 肉味濃郁,烤至微微焦香,口感鮮嫩多汁。🔸澳州M5和牛﹕勻均的油脂花紋,輕輕一烤已經散發住牛油既香氣。脂肪比例剛好,油脂無去到日本和牛咁高,但又食到濃郁的肉味~🔸牛內臟﹕金錢肚及牛腸,前者已經滷至軟身,但仍保持到口感,後者彈牙冇騷味🔸原住民鹽燒豬肉:厚切豬腩肉配蜜糖蒜頭汁,燒到至金黃再沾它的特製汁,再燒番乾身,係豬先生返點率三甲之內。🔸屏東燒魚腹:冇骨嫩滑,一路燒魚油

自助吧有湯、飯、蔬菜、醬料同飲品自取。

除咗枱面上嘅醬料,自助吧有多款特式醬汁。

肉類好多,特別推薦以下幾款
🔸厚切牛舌芯﹕超好食,彈牙有口感,要揀大餐先按人頭送。

🔸安格斯牛小排﹕ 肉味濃郁,烤至微微焦香,口感鮮嫩多汁。

🔸屏東燒魚腹:冇骨嫩滑,一路燒魚油保留番係錫紙兜內,加上特製的醬汁,好惹味。

🔸台灣鯛魚下巴:已用醃料調好味,原件放在鐵板上燒。無腥味,非常肥美嫩滑,DHA爆燈

經典台灣夜市小吃
🔸鹽酥雞﹕地道台灣風味,鹽酥雞好吃,十分惹味。

🔸鹵水涼拌鴨舌﹕必點項目。滷水香、酒香、微微的甜味,食到舐舐脷

🔸台式香腸:紅糟味豬肉香腸,有嚼勁,肉的肥瘦比例完美。

甜品
last order 時職員會派張甜品紙,有H牌雪糕或者仙草芋圓簡,雖然碗仔細細但都好足料