2022-03-09 9013 瀏覽
呢間喺觀塘嘅🤩極尚大瀛喜午市🕒三小時任飲🧃任食🤤,除咗冷飲之外仲有部份飲品冇雪❄️凍,幾體貼,而且仲有清酒🍶、梅酒🥃、咖啡☕️等等。熱食仲有葡式蛋撻、章魚🐙燒、炸雞🍗。自助區有沙律🥗吧,凍熟海鮮🦐,甜品🍮櫃有多款大福、布甸、蛋糕🧁,另外仲有多款雪糕🍨、雪條同埋雪糕糯米糍添😋。食🇯🇵日式放題🐟,各式刺身🤤當然係重點,呢度款式多質素亦👍唔錯,我特別😍鐘意油甘魚🐟、大赤蝦🦐、劍魚腩同埋帶子刺身😋。和風🏯柚子吞拿魚🐟他他十分高質,外面輕輕🔥燒過魚香🤤撲鼻,配上酸甜柚子汁、生洋蔥🧅粒同埋少少芝麻一齊食😋口感豐富有層次,鮮甜美味!芝士🧀鰻魚玉子燒幾惹味🤤,層次豐富👍,甜蝦🍤海鮮沙津多士幾鮮甜開胃😋。殿堂宴客🍶醉鮑魚🤩賣相幾好,鮑魚肉嫩 juicy 幾鮮味,不過花雕酒🍶味唔算太突出,反而有少少🤏偏甜。依家啲日式🏯放題越來越多款🤩食物,呢度仲有吉品鮑汁扣花膠鮑魚🤤食添!而且啲花膠都幾大塊,鮑魚仔又淋又滑😋!金銀蒜🧄粉絲蒸扇貝大大隻又鮮味,蒜🧄味濃郁,撈埋啲粉絲一齊食🤤好正!蒜香🧈牛油白酒煮蜆幾肥美,而且牛油🧈味好香濃,十分之😋唔錯。😍北海道黃金醬🔥燒海虎蝦🍤亦係我心水,主要係個黃金醬入面三色椒同埋仿🦀蟹柳

😍北海道黃金醬🔥燒海虎蝦🍤亦係我心水,主要係個黃金醬入面三色椒同埋仿🦀蟹柳,而且味道酸甜開胃。3.6牛乳炸鮮奶,🔥炸得外脆內香滑,奶味濃郁香甜🤤。

比目魚🐟西京燒外皮香脆🤩魚肉鮮嫩🤤,西京漬鹹香鮮甜🥰。

蒜香🧄脆炸雞🐓軟骨配🍯蜜糖芥末醬幾有驚喜,啲雞軟骨有少少🧄蒜香味加上🍯蜜糖芥末醬🤏少少辣少少甜幾開胃👍。

多款甜品🍮之中我比較鍾意🥰特濃朱古力蛋糕🧁,朱古力🍫味好 bold and rich 😋!Da Dolce 雪糕🍨有好多口味,其中🍫朱古力99超濃郁好食👍,另外仲有咖啡☕️、綠茶🍵、蜜桃🍑乳酪,同埋豆腐雪芭都唔錯!
午餐