2018-09-02 477 瀏覽
之前已經試過荃灣嘅阿爺手工涮涮鍋, 上次食荃灣店嘅粥底火鍋,今次就嚟旺角新開嘅分店試下打邊爐😊旺角店交通更方便呢👍一睇到'美顏'呢兩個字。。。貪靚嘅我梗係要order返個美顏花膠雞鍋喇 😬而且每位$298就有埋海鮮拼盤,仲包埋其他配料任食添👍個湯白雪雪,花膠份量真係唔少吖😍 侍應會將花膠原隻花膠喺你面前剪開先至放落去窩到👍花膠剪開煲好都咁大咁厚,真係滋味😋😋😋啲骨膠原仲好充足添噃👍雞預先用鹽醃過,食落更加好味😋再飲幾碗湯,真係飽左一半😅 海鮮拼盤有龍蝦,花蟹,鮑魚, 貴妃蚌 ,安格斯牛肉同埋蜆, 花甲🤩龍蝦新鮮肉厚,蝦肉爽口彈牙,仲有膏添!蟹殼都爆膏, 蟹身肉質一絲一絲, 鮮甜美味~貴妃蚌肉厚鮮甜~鮑魚新鮮, 用筷子拮下去,仲有少郁😬安格斯牛肉, 脂肪分佈均勻 ,入口腍香,牛味香濃✌仲有好多配料可以追加,好在我地諗住食完先再叫,點知食晒已經飽飽。如果叫左就變大徙鬼喇😝因為份量真係吾細咖🤗🤗🤗

雞預先用鹽醃過,食落更加好味😋
再飲幾碗湯,真係飽左一半😅

龍蝦新鮮肉厚,蝦肉爽口彈牙,仲有膏添!

蟹殼都爆膏, 蟹身肉質一絲一絲, 鮮甜美味~

貴妃蚌肉厚鮮甜~

鮑魚新鮮, 用筷子拮下去,仲有少郁😬

安格斯牛肉, 脂肪分佈均勻 ,入口腍香,牛味香濃✌

因為份量真係吾細咖🤗🤗🤗

2018-08-28