疫情下香港多左好多omakase,但間間食既野都相差無幾,咁岩見呢間條廣告片幾吸引,期間限定喎!過左就冇,緊係把握機會又俾個藉口自己食豪D!訂座果時專登同店員講要試龍蝦,感覺比較少 omakase會供應。原來晚市限定有三款:火焰螺、脆皮龍蝦同甘鯛,隨機供應,如果有咩想試最好提早講定。餐廳係大廈既右手邊,門面係一度黑牆,唔算起眼。拉開趟門,裝修主要以米黃色同木製品為主,家居風格感覺較親民舒適,位與位之間都幾寬敞。其他客人都好準時,可能因為餐廳講明七點三一齊開始,大家都唔想耽誤用餐。坐低幾分鐘就呈上漬物同頭盤刺身。冇記錯係榮螺?屬於生食級別,幾爽甜。安康魚肝,好冧好smooth,真係好似食緊鵝肝咁!😋店員話係招牌菜式既八爪魚,經過師傅一小時按摩,入口真係唔同D 吸盤既張力同軟熟既肉質對比好強烈,口感好豐富,唔識講,兩個字好食!🤩燒魚,真係用草烘烤而成,食落魚皮好薄脆,肉扎實但又唔柴,配上紫菜更加香口。鮑魚,先食肉再食醬,鮑魚好厚肉,醬好濃郁,單食會有D滞,搭配旁邊既米飯剛剛好。大蜆湯,對我呢個唔中意傳統味噌湯既人簡直係福福福福福福音!😍😍平時都係俾朋友飲埋,今次我竟然飲得哂,個湯好清好鮮味

過左就冇,緊係把握機會又俾個藉口自己食豪D!

餐廳係大廈既右手邊,門面係一度黑牆,唔算起眼。

冇記錯係榮螺?屬於生食級別,幾爽甜。

安康魚肝,好冧好smooth,真係好似食緊鵝肝咁!😋

平時都係俾朋友飲埋,今次我竟然飲得哂,個湯好清好鮮味。

壽司:基本操作,魚生新鮮,魚味偏淡身,唔會食兩舊就滯,舍利酸度比例岩我口味,唔會蓋過米香。

最中意舊拖羅,油份適中,魚味突出,軟嫩而不油膩。

最愛既海膽!堆積如山,新鮮鮮甜,師傅可唔可以encore?🤪

我最期待既晚市限定菜!師傅真係成隻活龍拎出黎俾我地影相,師傅勁好人,俾我地逐個影都冇黑面又好好耐性。

第一次近距離睇活劏龍蝦,好似睇左場解剖show咁😂見師傅手起刀落,好快手就起左肉跟手拎去炸。

粉衣好鬆脆,炸既時間火候調節恰到好處,蝦肉爽彈,又冇縮水,啖啖肉,加埋明太子沙律醬咸甜夾雜,香甜可口👍🏻👍🏻
過左呢段時間唔知仲可以係邊度食返😣

師傅真係落足本,原個日本蜜瓜分哂俾我地十位,大大件。

仲有自家製蛋糕,冇諗過個餐會咁豐富,差D飽到訓唔著😝

本來$1800 仲有D肉痛,但食完真心覺得值回票價。