2021-07-30
魚翅乾燒到脆卜卜上枱,咬落有d煙韌咸咸甜甜,有d似雞泡魚乾,點埋酸酸甜甜既蛋黃醬,非常開胃明太子蛋卷蛋卷煎得岩岩好唔會過燶,冇乜調味但蛋味燶,明太子份量好足,入口充滿咸香味,但如果就咁食有有d偏咸,包係蛋卷度2樣一齊食味道就岩岩好👍辣吞拿魚腩卷吞拿魚腩鮮甜,辣辣地,再加d蔥花一齊食,感覺清新一d都唔膩鹽燒日本雞脾肉雞皮經過炭燒之後變得香脆,雞肉仲保持到鮮嫩多汁,唔會好似咬紙皮咁明太子腩肉串用紫蘇葉包住明太子,再用薄薄既豬腩片卷住,紫蘇葉減低油膩感,而豬腩片亦做到到脆皮咁,非常香口佐賀金星黑豚店員介紹話係餐廳既名物,外皮炸得非常香脆,豬排切得好厚身,經過油炸後完全唔韌都不特止,而且仲充滿肉汁,而且食完之後碟身都唔見有油,廚師手藝可見一斑👍👍,雖然只係一塊豬扒,但作為名物一d都唔失禮👍👍蕎麥冷麵大熱天時,而且食左咁多煎炸野,基本上都冇乜胃口食熱食,但又想叫d主食,叫一碗蕎麥冷麵就岩哂。蕎麥麵爽身,而湯汁滿滿木魚香味,而且加左Wasabi ,令人愈食愈想食👍拌蕨餅包住黃豆粉煙韌既蕨餅,唔會太飽肚,作為結尾岩岩好~
明太子蛋卷
辣吞拿魚腩卷
吞拿魚腩鮮甜,辣辣地,再加d蔥花一齊食,感覺清新一d都唔膩
鹽燒日本雞脾肉
明太子腩肉串
佐賀金星黑豚
蕎麥冷麵
拌蕨餅
包住黃豆粉煙韌既蕨餅,唔會太飽肚,作為結尾岩岩好~