2019-11-14
〰️爆餡蛋牛治 $27呢個 不得了 近排食過高質蛋治之一!餐牌寫明係爆餡蛋治果然冇呃人,兩塊烘至金黃嘅多士,夾着厚厚嘅嫩蛋!炒蛋好滑好多蛋汁好重蛋香 份量重好足!有加埋蔥花同免治牛一齊炒,食落帶有蔥香,牛嘅比例就相對較少。多士底面塗有牛油,咬落去重蛋香之餘好有牛油香。呢個蛋治真心誠意之作,每一啖都好滿足!唯一美中不足就係太多蛋汁麵包好快會淋,所以一定要襯熱快啲享受左先!!〰️經典芝蛋牛肉漢堡包set $44呢個係下午茶餐,見好多食客都有叫,我都唔執輸叫埋一份。中間牛肉食得出係自己製,食落好嫩滑帶有黑椒香,成個感覺就好似食緊大排檔炒牛柳咁,但係漢堡朳版!配上芝士,半熟蛋同醬汁,呢個睇落平平無其但最有驚喜!平時唔好牛嘅我都愛上左!〰️波士龍蝦叻沙摻摻 $98聽講呢間冰室嘅主打係叻沙,連常餐都有配叻沙,但我就俾佢嘅龍蝦吸引左,所以就冇叫常餐叫咗啲款龍蝦叻沙。第一次食摻摻,估唔到呢間冰廳都有供應,今日先知原來摻摻係指米粉加油面,係兩款面底加埋一齊,兩組唔同口感同吸湯能力嘅面一齊食,真係幾有趣。龍蝦嘅肉量唔多,有少少失望,不過相反個湯底就好惹味好好食,面底都唔錯,仲有好多配料。〰️樽仔奶茶 茶餐廳當然要
〰️爆餡蛋牛治 $27
呢個 不得了 近排食過高質蛋治之一!
多士底面塗有牛油,咬落去重蛋香之餘好有牛油香。
〰️經典芝蛋牛肉漢堡包set $44
呢個係下午茶餐,見好多食客都有叫,我都唔執輸叫埋一份。
但係漢堡朳版!
〰️波士龍蝦叻沙摻摻 $98
〰️樽仔奶茶
茶餐廳當然要飲奶茶啦!佢哋主打樽裝奶茶,咁當啲冰融嘅時候溝淡奶茶,奶茶好滑奶味好香。
呢間冰廳真係幾推介!除咗食物嘅款式好多,食物質素都好高之餘,最值得一讚係侍應都好友善,會主動比多隻碟你方便食,絕對有下一次!