2014-04-10 1246 瀏覽
咁大個女都未去過馬鞍山及坐馬鐵,但同事極力推介馬鞍山大水坑村內有間泰菜質素平靚正, 咁梗係要試下啦 。響大水坑站落車,只要跟馬鐵指示牌去,過左露天停車場就見到間餐廳,好容易搵,而間店舖本身係一間村屋,所以地方比較細,但見到好多熟客幫襯,所以非常期待,而我地六個大人就點左以下菜式:生蝦刺身:蝦Size俾正常泰式餐廳大及爽口,味道亦好新鮮,個酸辣汁好正,不過同事話一定要預先訂,否則未必有得食,所以大家一定要試咖哩炒蟹:個咖喱汁好香濃,用料十足,撈飯一流泰式無骨鳳爪:雖然比較細碟,味道好香,夠入味泰式冬陰公湯: 夠晒香辣,大蝦都有幾隻,好正泰式明爐魚:條魚好大條,好好食 馬拉盞炒雜菜:味道ok 咖哩茄子雞肉:另一撈飯選擇 泰式雜錦併盤:味道 ok 泰式炒金邊粉:味道夠,用料足,夠乾身好好食泰式生菜包:夠晒香辣,好好食當晚我地真係食得好滿足,食唔晒仲打包 ,埋單每人唔駛$140,以呢個價錢及質素絕對超值,希望大家有機會一定要試

咖哩炒蟹:個咖喱汁好香濃,用料十足,撈飯一流
泰式無骨鳳爪:雖然比較細碟,味道好香,夠入味
泰式冬陰公湯: 夠晒香辣,大蝦都有幾隻,好正
泰式明爐魚:條魚好大條,好好食
馬拉盞炒雜菜:味道ok
咖哩茄子雞肉:另一撈飯選擇
泰式雜錦併盤:味道 ok
泰式炒金邊粉:味道夠,用料足,夠乾身好好食
泰式生菜包:夠晒香辣,好好食
當晚我地真係食得好滿足,食唔晒仲打包
2014-04-01
  • 生蝦刺身