知道牛頭角開左間主打Fusion泰菜美食市集,由泰國御廚精心主理,將傳統泰菜加入Fusion概念😍佔地超過5000呎,以亞熱帶色澤為主軸🌴雲集4大個泰式美食區,Fusion漢堡、泰式地道炒粉麵飯、濃香泰式船麵串燒🍜、特色甜品水吧,中意泰菜既我梗係要一試😋招牌和牛船麵🐮湯底夠哂濃郁,和牛就半生熟🥩口感軟嫩又充滿牛味👍🏻菠蘿海鮮炒飯🍍超足料🤩入面有好多海鮮:蝦,蜆肉、魷魚等仲有菠蘿同肉鬆tim,而且炒得好有鑊氣,超惹味🤤冬蔭功湯香料十足,飲落酸酸辣辣好開胃,入面有兩大隻蝦,肉質幾彈牙,值得一試👍🏻香蕉朱古力煎餅即叫即製,薄餅質地鬆軟,配埋香蕉、煉奶同朱古力醬,絕配,食完超滿足🥰泰式髒髒奶茶入口香濃順滑,唔會好似正宗泰式奶茶咁死甜,反而幾有茶香味,再用奶去沖撞,完美❤️

招牌和牛船麵🐮
湯底夠哂濃郁,和牛就半生熟🥩口感軟嫩又充滿牛味👍🏻

菠蘿海鮮炒飯🍍

冬蔭功湯