2018-12-02 118 瀏覽
自從返過大陸食川菜之後,一直都好想再食,上網見到有間叫四姐川菜,晚餐都係$340一位,兩個人可以叫兩個涼菜同三個熱菜,價錢都幾ok,所以就決定試下。 涼菜叫咗招牌涼麵同木耳,熱菜嘅選擇都幾多,水煮魚,酸菜魚都有,爭扎咗一陣之後就叫咗水煮魚,辣子肥腸同川式椒鹽蝦,因為唔想全部都係辣😂招牌四川涼麵,招牌涼麵真係好好食,啲麵麵質好,上面啲醬好香,好好味😋😋👍涼拌木耳,酸酸辣辣好開胃😋木耳都幾爽口個蝦份量都唔少,三個熱菜,兩個人食一定夠飽水煮魚,佢一放低已經覺得好香,個啲辣味同啲花椒八角味真係好香,可能因為我本身中意食辣,我就覺得唔係好辣,不過都夠👍為咗身體著想,食太辣都唔好😂😂肥腸酸酸辣辣,幾好食,唔會臭👍唔知係咪餐廳見我地無菜食,所以佢送咗個炒油麥菜,食咗咁多濃味嘢,食而個清清地,幾好食☺️

涼拌木耳,酸酸辣辣好開胃😋木耳都幾爽口

個蝦份量都唔少,三個熱菜,兩個人食一定夠飽

肥腸酸酸辣辣,幾好食,唔會臭👍