2021-10-20 1439 瀏覽
以後永遠唔會再去呢一間金御,其他金御我都會考慮唔去,因為這個係管理嘅問題。希望餐廳及餐廳管理層反省一下。禮拜六晏晝喺中環唔知食乜啱啱見到金御,之前去過其他金御都OK所以上樓一試。入餐廳4:10,侍應生服務OK帶位坐低,叫了幾碟點心完全冇問題,食物大概10分鐘已經到。但係過了10分鐘已經出事。食物啱啱食咗一半突然餐廳熄燈,見咁嘅暗淡環境下食嘢有點唔舒服,所以同侍應生講,講了幾次但係見到佢都冇任何動作,只係話下午茶一般收早,而且就嚟關門。見到佢左望右望,原來望隔離坐喺一台嘅一個女經理,同埋一個白恤衫男人。兩人喺我哋嘅隔離枱食緊快餐店嘅燒雞翼同紅豆冰。見到中年男人望個侍應生示議開燈。原本解釋解釋之後開返燈便冇事,但係開返燈之後我一路食嘢白恤衫男人竟然繼續講話,講香港地大家都知道下午茶嘅時間,關燈係一般嘅事,話我應該知道。我聽到之後覺得真係唔舒服,一路食嘢佢喺隔離一路講,於是同佢理論,話香港咁多餐廳點知邊一間收幾多點,而且入嚟時侍應生冇講到任何時間話幾點閂門,就算如果真係閂早,關燈之前起碼講一聲,預先講一聲我知道便冇問題。但係完全冇咁嘅動作之後仲喺隔離枱講咁多嘢。理論一番之後,佢竟然話佢哋其實

原本解釋解釋之後開返燈便冇事,但係開返燈之後我一路食嘢白恤衫男人竟然繼續講話,講香港地大家都知道下午茶嘅時間,關燈係一般嘅事,話我應該知道。我聽到之後覺得真係唔舒服,一路食嘢佢喺隔離一路講,於是同佢理論,話香港咁多餐廳點知邊一間收幾多點,而且入嚟時侍應生冇講到任何時間話幾點閂門,就算如果真係閂早,關燈之前起碼講一聲,預先講一聲我知道便冇問題。但係完全冇咁嘅動作之後仲喺隔離枱講咁多嘢。理論一番之後,佢竟然話佢哋其實唔係同我講緊嘢,佢哋係兩個自己喺度傾偈,唔係同我講嘢。

真係香港見過最差嘅服務!第一,經理唔以身作則,喺客人枱隔離枱食唔係自己餐廳嘅食品。第二,管理有問題,客人未食完野已經關燈,侍應最後說餐廳五點收,點解4:30已經關燈,我哋係4:10坐低!坐低時為什麼無講什麼時候會收,或者會關燈,服務有問題亦唔識處理。第三,竟然喺客人面前隔離枱講客人不識時世,完全冇後悔道歉嘅意願。

咁嘅服務唔知道可以喺香港生存幾耐。而家飲食業慘淡,竟然仲繼續有見到一啲咁嘅服務質素。

2021-09-25
下午茶