2018-09-02
上網睇呢間六両三標榜沒用味精,身邊都有好幾個朋友叫我試下呢間,今日同女朋友出尖沙咀行街,就決定去試一試門面整得幾靚,咁岩影完一分鐘出面就排哂長龍,好好彩我地排第1個好快入得,都幾多人食入去坐低,成間鋪都係牛肉麵既香氣,無論食物、小食,到飲料都係台式既風味,不過主食就以牛肉麵為主。而佢亦放住一d流行既台灣音樂,好多我都好鐘意聽haha我同女朋友就叫左2個麵同d小食牛肋條牛肉麵 (粗麵)半筋半肉牛肉麵 (幼麵)兩個面既湯底睇得出落左心機去煲,食落的確味濃但不是味精既味道牛肉蚊得好淋,而且唔同既牛既部位都煮得好入味,成舊都吸收哂d精華我哋一個食幼麵一個粗麵,兩隻面嘅麵質都好好食,不過兩隻食落嘅口感都唔同,粗麵硬身有口感,幼麵比較爽滑,不過兩隻都好食冬瓜茶有台灣既水準,甜度ok,不咼檸檬如果用青檸就perfect ~一望落就覺得似係台灣食既燙青菜,再淋上滷肉汁,好味總括黎講,都幾值得大家黎試下,200蚊有找仲食到好飽,性價比幾高~
我同女朋友就叫左2個麵同d小食
牛肋條牛肉麵 (粗麵)
半筋半肉牛肉麵 (幼麵)
一望落就覺得似係台灣食既燙青菜,再淋上滷肉汁,好味