2021-04-10 286 瀏覽
琴日同男朋友去咗荃灣試老闆娘雲南米線,諗住平日會少人啲排隊(因為見識過放假既人龍)去到發現排隊人數比想像中少既排隊等開門嘅時候就可以揀定食咩。我揀咗麻辣湯中辣米線,餸就揀咗雲醬豬軟骨,炸豆腐同埋野菌腐皮卷男朋友就揀咗麻酸辣湯Bb辣米線,餸就揀咗酥炸雞球,反斗蝦滑豆卜同埋豆瓣金錢肚未食過之前已經知道老闆娘既餸一定要嗌炸野。腐皮卷炸雞球同反斗豆卜都係分開上的。先講米線,本身我自己鍾意食辣,湯冇想像中咁濃,味道比較淡但冇味精味。辣唔夠但好夠麻男朋友本身食唔到辣但中辣佢都食到而且鍾意佢夠麻男朋友嘅麻酸湯好夠酸餸的話呢我嗌咗既炸豆腐就好普通,豬軟骨好夠味但肉偏多,軟骨比較少。腐皮卷好食酥炸雞球好食,好脆好大舊唔會炸到好乾身,咬開裡面仲好一juicy 反斗豆卜都好出色 男朋友最鍾意金錢肚都好入味正體黎講老闆娘嘅餸真係做得幾出色中辣黎講唔夠辣 下次可以試吓個大辣

未食過之前已經知道老闆娘既餸一定要嗌炸野。

腐皮卷炸雞球同反斗豆卜都係分開上的。
男朋友本身食唔到辣但中辣佢都食到而且鍾意佢夠麻

男朋友嘅麻酸湯好夠酸

反斗豆卜都好出色 男朋友最鍾意
金錢肚都好入味
正體黎講老闆娘嘅餸真係做得幾出色

中辣黎講唔夠辣 下次可以試吓個大辣
中麻辣米配野菌腐皮卷炸豆腐豬軟骨肉,BB辣麻酸湯米配金錢肚反斗蝦滑豆卜酥炸雞球