2024-04-13 16 瀏覽
今日喺土瓜灣經過有條巷仔,竟然有三間舖連埋一齊,好有氣勢,所以就入去試吓,呢度超多座位,環境亦都相當光猛同乾淨,雖然我七點嚟到,兩間舖頭已經完全坐滿晒人。呢度主打食餃子同湯麵,樣樣嘢都好吸引,價錢亦都相當吸引,好抵食!我哋叫咗幾樣嘢都好好食:小籠包夠多汁,正!椰香荔芋臘腸香菇餃呢個配搭好特別,口感有d creamy,但係因為有臘腸同香菇,所以超級香!椰菜雲耳香菇豬肉餃湯餃都好飽滿,大大粒好好食!另外都叫咗啲湯餃同湯麵。超級芫荽豬肉餃要湯餃啱晒我呢啲芫荽迷,然後個湯底跟咗原味大地魚上湯,好濃魚味。鎮店韭菜豬肉餃湯麵跟蕃茄薯仔紅蘿蔔排骨上海麵個湯底都好好味,冇味精!