2007-07-27 26 瀏覽
Lunch一行三人到Amber,地方唔算太大,但係幾光猛.成個地方都係用銅管做裝飾,幾cool,不過望上頭頂見到一支支管有d驚.Weekday有做set lunch. 坐低叫杯NZ的chardonnay, 之後叫左個3 course set,$450. Starter點左個Yellow tail+tuna, 魚係生的, tuna砌粒, yellow tail砌片, 好鮮味, 加有西瓜粒同小蕃茄, 味道特別又唔會酸.Main course點了Wagyu beef d-rump(澳洲和牛D型臀肉). 我要medium,煎得剛剛好. 切成6片,伴碟仲有醃了的茄子(但味道有點怪). 不可不提佢的side dish,要了mashed potato,非常creamy,一定要點.最後飲埋杯茶,食埋粒mandarin朱古力,又係時候返工啦~