2025-08-06 577 瀏覽
之前為咗同另一半慶祝生日,選擇咗呢一間位於海港城可以飽覽美景的西餐廳去用膳。其實之前睇到某啲負面食評都曾經擔心過,不過最後發現我嘅擔心係多餘的。用膳當日係週末的夜晚,有客人想Walk in都冇位,好在我預先訂咗位。而我喺訂位嘅 remark 到寫低左希望可以安排窗邊位,而最後餐廳的而且確有留低一張窗邊位俾我哋,非常讚賞。餐廳都算闊落,仲有無敵大海景,淨係食過景都飽。員工服務整體嚟講好好,有一隻碟有少少污糟咗,喺我察覺之前已經主動幫我換咗,亦都會樂意幫我哋影相,讚!當日有掙扎過究竟食套餐定係 a-la-carte,最後都係決定後者。我哋最後叫咗三道菜同埋一份甜品,包括 seafood platter、香煎鵝肝雞肝車厘子蜜餞奶油麵包以及澳洲M5和牛西冷,至於甜品我哋就叫咗開心果蛋糕配朱古力心太軟。個 seafood platter 都幾足料,有三文魚、吞拿魚、蝦、小龍蝦、青口,生蠔等等,味道尚算新鮮。至於個和牛西冷我略嫌厚咗少少,不過都係色香味俱全,口感一流。個人最推薦就係個鵝肝車厘子蜜餞奶油麵包,份量又唔算太大,唔會令你太飽肚,但係味道就一流。至於個甜品就中規中矩。由於我事前有同侍應溝通

至於個甜品就中規中矩。由於我事前有同侍應溝通過想寫生日碟比我嘅另一半,而最後佢亦都係使命必達。

最後食咗$1400 ,我覺得如果係慶祝啲特別日子,呢個價錢尚算合理。

慶祝紀念
生日