天氣凍冰冰,晚餐食火鍋一定係我必食之選。不過呢,我想花晚餐嘅quota食啲特別啲嘅火鍋,竟被我找不到呢個最近新出嘅醬香味烤鰻火鍋,係咪好特別呢?風味烤鰻火鍋放題 + C套餐 (HK$366/位),可以任食任飲2小時。🥘 烤鰻魚.店員會先上一份烤鰻魚.烤熟嘅鰻魚肉真係特別爽滑、彈牙,因為鰻魚是每日新鮮即日劏的.一份唔夠,可以無限追加喔!🦀 麵包蟹.半隻放入醬香味醬底煮熱,非常入味又不失鮮甜味,啖啖有肉,仲有一層厚厚的蟹膏,蟹殼又軟又薄,輕輕一咬就可以啦,超正👍🏼📌 提提你:分享餐廳指定影片,每2位有半隻蟹食喔!鍋底食完鰻魚和麵包蟹之後,店員會直接加入秘製濃湯開始打邊爐啦🤤 掃code點嘢食,很多選擇,包括海鮮、刺身、牛肉、壽司、炸物、火鍋配料、甜品!蔬菜類、飲品和醬油及調味料,就自己去其區域自助攞。*🦐 刺身.珍寶赤蝦:肉質爽彈,味道鮮甜.珍寶帶子:厚身,肥美滑口.韓國生蠔:簡單加些檸檬汁已經好鮮甜!*🍤 炸物.紫心香芋丸:炸得香脆Q彈,芋泥餡好好味.酥炸韓國蠔:炸粉炸得酥脆、乾身,蠔肉嫩滑、多汁🥬 蔬菜 & 麵食.每張枱放咗一個白色盤,方便去自助區揀選蔬菜和麵食,大約有27款,包括有我

🥘 烤鰻魚
.店員會先上一份烤鰻魚
.一份唔夠,可以無限追加喔!

風味烤鰻火鍋

🦀 麵包蟹
📌 提提你:分享餐廳指定影片,每2位有半隻蟹食喔!

麵包蟹

🦐 刺身
.珍寶赤蝦:肉質爽彈,味道鮮甜
.珍寶帶子:厚身,肥美滑口
.韓國生蠔:簡單加些檸檬汁已經好鮮甜!
🍤 炸物
.紫心香芋丸:炸得香脆Q彈,芋泥餡好好味
.酥炸韓國蠔:炸粉炸得酥脆、乾身,蠔肉嫩滑、多汁

🥬 蔬菜 & 麵食
.每張枱放咗一個白色盤,方便去自助區揀選蔬菜和麵食,大約有27款,包括有我鍾意食蟲草花、黑木耳、生根和蒟蒻,係咪好特別呢?

🦪 海鮮 & 火鍋配料
.原隻鮮鮑魚 :鮮甜味道、肉質爽彈
.滋補花膠:一煮就卷起,不一會就食得,好爽,多骨膠原!
.台灣東鮑魚片 :超甜,好好食
.牛柏葉 :爽脆、很掛汁、美味
.布包豆腐:軟滑、多汁

花膠

🥩 牛肉
.澳洲M5和牛、澳洲手切牛、草飼牛舌、牛肩胛肉眼,各一碟先😁
.看似薄切,但每片淥幾秒就熟,牛味濃郁,帶有油脂香,超正!

澳洲M5和牛

草飼牛舌

🍮 甜品
.一定要記得留肚食喔,因為真係好唔錯😋
.比利時朱古力火鍋:將香蕉片、草莓和棉花糖點入濃郁熱朱古力,好好味😋
.一口蘋果大福 :味道出奇的冰涼和清甜,𥚃面嘅忌廉好輕滑
.法式焦糖燉蛋 :厚身奶滑口感,滿蛋香,但比較甜一啲
.牛奶燉蛋白 :滑一滑,滿牛奶香味,不太甜喎!
.楊枝甘露 :細細杯都好足料,食到2粒芒果肉和多西米㗎!
.台式仙草麻糬:仙草味嘅麻糬少見,口感煙韌很好食😋

🧃 飲品
.雪櫃有多款選擇 — 汽水、啤酒、茶、果汁,也可以係另一邊倒熱茶和熱水
.我就飲咗好幾包解茶,幫助解油膩😂
📌提提你:此店有收10%服務費喔!
不過都值得俾,因為店員時常送碟、收碟、加湯,等等,服務很好👍🏼
2023-12-18
風味烤鰻火鍋