2024-04-11 32 瀏覽
之前同屋企人食過幾次下午茶,因為佢地好鐘意餐廳環境夠舒服,樓底高無壓迫感,所以見食過幾次下午茶,今次決定晚餐時間去,食下其他菜式!Refresh Your Mind $48因為呢度要水需要比錢,所以我叫左杯mocktail,呢杯不論貌相或者味道都好好,用左青檸、青蘋果、蘋果汁、青檸汁、梳打、薄荷葉做出黎,飲落好解渴,叫左啲辣野食,飲佢岩哂,個人非常推薦!越式炸春卷 $98炸春卷入面包住蟹肉同雞肉,不過吾太食得出,但就好香菇味,炸得夠脆吾油膩,仲有生菜可以包住春卷一齊食。紅咖哩檳榔葉燒牛肉 $188呢度有好多款咖哩,花多眼亂,見呢款系menu舉左手指公,就一於揀佢!果然要比手指公,因為同隔離枱個啲相比,呢款咖哩大份啲,而且有一整份燒安格斯牛肉,味道好香椰汁味,入口時有啲辣,但好快就散左。牛油烤餅 $38食咖哩絕對要配薄餅,呢度都有多款薄餅選擇,我就揀左Naan,非常大塊,而且幾香牛油味。印度烤雞肉 $148以鐵板上既烤雞肉,雞肉肉質比想像中嫩,一啲都吾鞋。以印度香料醃製,味道濃郁,仲可以點配特色乳酪醬。泰式乾炒牛肉河粉 $118用左泰國粗身河粉去炒,河粉好入味,牛肉份量都多。要留意餐廳吾

Refresh Your Mind $48

越式炸春卷 $98

紅咖哩檳榔葉燒牛肉 $188

牛油烤餅 $38

印度烤雞肉 $148

泰式乾炒牛肉河粉 $118
用左泰國粗身河粉去炒,河粉好入味,牛肉份量都多。

要留意餐廳吾會提供免費水,需要水既話要比錢,$15 for 1-4位用。