2019-01-29
一試難忘米線湯底. . .米線喺香港越來越多人鍾意食,米線嘅手法亦都層出不窮😂😂今次就食咗呢間老闆娘米線,之前有報道過佢仲覺得有啲誇張,但係一試真係令你難忘最推介兩個湯底1. 蒙古湯底,出邊好少食到呢個湯底,味道好特別,好友全消嘅味道,湯底唔會過鹹,但係食完有少少頸渴2. 麻酸辣湯底,呢個湯底係超正,辣度自己選擇,唔會好酸,但係佢真係一種超級超級特別嘅香味,好清香,但係又好有層次嘅香料香味,我估應該係花椒香味。呢個湯底係超級正,如果你諗唔到要咩湯底,就揀佢啦!跟住落嚟講下佢啲配料1. 必食炸雞塊,大大嚿,又juicy,好似有少少咖喱嘅香味係炸粉到,相比同樣都係加咁多錢,食呢個炸雞塊就會抵食啲🤪2. 豬軟骨,其實佢啲配料全部都冇孤寒,數量都唔少,而且佢嘅軟骨位炆到好冧,好似果凍咁樣,加埋湯底10分好食,我聽同枱其他食客都話呢到嘅軟骨係最好食🙈3. 反斗黑膠,佢係將豆卜釀養蝦膠然後反出嚟再炸,豆卜入邊嗰啲豆付炸到勁鬆脆,好食!其實呢間除咗米線,佢嘅炸物都好出色,如果你六七點去,真係好多人排隊,我有一次去,佢仲係清晒全個場,再一次過派人入去坐滿全場,再慢慢上菜,都等得好耐下🤖而且佢上菜嘅方式
米線喺香港越來越多人鍾意食,米線嘅手法亦都層出不窮😂😂
最推介兩個湯底
跟住落嚟講下佢啲配料
而且佢上菜嘅方式係先上咗配菜,例如炸物,然後隔好耐再上米線,啲炸物就會凍哂冇得一齊趁熱食,希望佢呢個可以改善下