2023-01-06
佢依度嘅海南雞飯,簡直超晒班,無論係飯定係雞定係果醬都同普通出邊食到嘅唔同首先佢嘅飯唔係只係出邊普通嘅黃油飯,而係味道更加豐富嘅,有好香嘅雞油和斑蘭味,而佢嘅雞好滑,聽店主講,佢係用左花菇、元貝同廿種香料入味,而個醬都好味好多另外佢嘅海南雞飯晚市套餐 ($85) 仲包埋一碗雞雜湯冬瓜湯,好清甜好入味😍😍😍另外,我仲叫咗個羊腩煲 ($118)完全冇諗到佢嘅羊腩煲嘅湯底都係肉骨茶嘅湯底,勁驚喜可惜佢係羊腩冇想像中嘅軟腍,但係個湯都幾好飲,而且配嘅飯都係油飯☺️然後佢嘅雞翼($44)勁大份,我本身叫咗四隻雞翼,點知佢原來都係雞全翼😂😂😂而我個套餐仲加配左一個參巴醬通菜,味道都幾特別,但有少少油😂最後到佢嘅飲品,叫咗個熱檸檬薏米水同椰青,佢嘅薏米水都比一般嘅好飲,唔會太甜,而且薏米都比較腍,佢嘅椰青都正,佢嘅椰肉係好容易整到出嚟同啫喱一樣,唔會係好硬嘅椰肉
另外,我仲叫咗個羊腩煲 ($118)
完全冇諗到佢嘅羊腩煲嘅湯底都係肉骨茶嘅湯底,勁驚喜