2022-09-26
點樣食推介✨⭐️食肉獸之選⭐️⭐️逢星期一、二限定嘅任食肉類套餐⭐️⭐️中環西餐⭐️Porterhouse - Seafood & Steak 地址:中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓🍖Let’s Meat $698 pp (7.3/10)依個係佢地星期一、二先有嘅set dinner,一個餐裡面包左四個前菜、一個意粉、六款任食肉類、薯條同埋甜品,認真豐富,食完真係捧住個肚皮走👅💦🍖Porterhouse Surf & Turf Bites (7/10)落完order店員就會放低餐包~過左冇耐就有水牛芝士蕃茄、醍魚火箭菜酸種多士、凱撒沙律同埋炸意大利青瓜花配芝士🍖Casereccia (7.5/10)佢個sauce超濃cream味,意粉本身夠彈牙,加埋牛肝菌同埋黑松露醬係錦上添花,豬肉腸碎就加返d鹹香味🍖It’s time to meat (7.2/10)望落去認真澎拜🤣,有齊曬羊架、牛扒、牛仔肝、豬肋骨、意大利腸,熟度我就嗌左medium,羊架同牛扒都係用鹽輕輕調味過,做到本份,鍾意嘅可以點紅酒sauce同埋芥末一齊食,我就覺得原味已經唔錯💦,係偶爾會食到少少筋,食曬依的肉可以再叫店員e
⭐️食肉獸之選⭐️
⭐️逢星期一、二限定嘅任食肉類套餐⭐️
⭐️中環西餐⭐️
Porterhouse - Seafood & Steak
地址:中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓
🍖Let’s Meat $698 pp (7.3/10)
🍖Casereccia (7.5/10)
🍖It’s time to meat (7.2/10)
望落去認真澎拜🤣,有齊曬羊架、牛扒、牛仔肝、豬肋骨、意大利腸,熟度我就嗌左medium,羊架同牛扒都係用鹽輕輕調味過,做到本份,鍾意嘅可以點紅酒sauce同埋芥末一齊食,我就覺得原味已經唔錯💦,係偶爾會食到少少筋,食曬依的肉可以再叫店員encore🤣,自問係食肉獸嘅朋友黎食應該會好開心
🍖dessert (6.8/10)
雪糕+朱古力salami正常發揮,冇特別
回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️ (滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)