餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌶️ S̾c̾r̾u̾m̾p̾t̾i̾o̾u̾s̾ S̾p̾i̾c̾y̾ C̾h̾i̾c̾k̾e̾n̾ C̾a̾s̾s̾e̾r̾o̾l̾e̾ @ 🌟 捌壹壹《👽食神大媽食雞煲》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:重慶麻辣雞煲(半份) HKD 168辣子雞(半份) HKD 98蔥爆牛肉(例牌) HKD 88黑糖糍粑(細) HKD 28柑橘青檸梳打 HKD 28.👽 開春後雨水增多,呢幾日又不停落雨,搞到大媽心情好懨悶呀 😫 而每次只要做一件事就可以令大媽繼續呵呵呵開心,就係食辣啦!!!😋.😍 查實大媽超鐘意食雞煲,但好幾次跟朋友去嘅餐廳環境都比較麻麻,對於大媽呢類比較注重用餐環境嘅就整體感覺減分不少。今次就跟隨朋友介紹黎到呢間環境企理食辣專門店,淨係睇到個名都知佢食辣 😌 點解?因為811就正正係重慶升呢前嘅區號呀!😆✌️.其實本身淨係諗住幫襯下午茶傾下計歇一歇腳,但大媽貪心,見到超級多辣辣選擇有選擇困難症。再加上見到個價錢超抵,最正係可以叫半份!人少少都唔怕食唔曬!所以就一口氣叫佢D肉類招牌菜式試下 🤪.🐔 重頭戲當然係麻辣雞煲啦!一打開個玻璃蓋,香到基本上現場所有人都聞到,大媽仲聽到隔張台有人問「咩味咁香」😂

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
重慶麻辣雞煲(半份) HKD 168
辣子雞(半份) HKD 98
蔥爆牛肉(例牌) HKD 88
黑糖糍粑(細) HKD 28
柑橘青檸梳打 HKD 28

🐔 重頭戲當然係麻辣雞煲啦!一打開個玻璃蓋,香到基本上現場所有人都聞到,大媽仲聽到隔張台有人問「咩味咁香」😂 夾起一舊即刻試下先,嘩,好大件!大媽淨係叫左小辣,已經足夠震撼味蕾啦!超爽呀!🤤

重慶麻辣雞煲(半份)

🐂 另一味叫左蔥爆牛肉,都係小辣。點解可以咁大塊牛肉架?!😱 同埋明明應該係一碟牛肉,但佢竟然係成座山咁高疊起 😂 好足料,好抵食呀!D牛牛好嫩,完全呈現到快炒爆鑊先做到嘅超惹味呀!❤️

蔥爆牛肉(半份)

好後悔淨係叫半份呀,其實肉體上呢就絕對夠,但就真係太好味搞到精神上唔夠喉 😝 試完濕辣嘅雞煲,所以大媽就追加一個乾辣嘅辣子雞 🐔 味道真係無可挑剔,超惹味,好似平時送啤酒嘅爆谷雞,但唯一缺點又係後悔叫半份,因為佢每一舊嘅SIZE比雞煲細,所以好快掃清落肚 😋

辣子雞(半份)

🥤 食辣野點可以唔飲野,今次試嘅呢杯柑橘青檸梳打幾清新,送辣一流。

柑橘青檸梳打

甜品當然要追加一個傳統巴蜀甜品糍粑啦,佢另外配一碟黑糖點住食,超加分!👍

黑糖糍粑(細)

雞煲想食得舒適又惹味,呢間絕對係不二之選呀 😍
.⠀
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️