2021-05-22
今日過去黃大仙還神,順手約家姐食個Lunch , 家姐就話呢間幾抵食,我無乜所謂呀,咪試下囉。🤣11:15am 去到,家姐話佢大概11:30am 到,我就坐左入去先,餐廳星期六限時1.5小時,睇睇個時間,都okay, 夠時間食,waitress 帶我入去左一個有長椅既路口位坐,一行對座可以座到16人,我見最埋邊有位,都禮貌地問佢可唔可以坐入去,佢即刻話唔得,只可以坐呢度,唔係佢安排唔到其他人坐入去,我即刻黑人問號,一行對座可以坐16個人,我地3位坐入面,外面都有8個位,我座近路後位入面又係留8個位,之後個waitress keep 住好差嘅語氣話,一係你坐門口啲枱囉,你唔介意咪坐囉,你坐唔坐呀?老實講,聽到咁我即刻想走人,我只係問可唔可以坐入面,啲態度其實唔使咁差,真心,你話你留左位俾人我都明白呀,但你話安排唔到之後嘅人座我就真係覺得有啲奇怪,加上態度咁差,我感覺真係好差!不過我約左我家姐,而佢又未到,同佢話想食呢間,我就無出聲!😡😡😡😡之後有一對夫婦來到,佢同樣想座入去,同一個waitress 用同一個態度同一番說話同對夫婦講,佢地都好無奈,不過最少俾我知道佢啲差態度唔係淨係針對我一
11:15am 去到,家姐話佢大概11:30am 到,我就坐左入去先,餐廳星期六限時1.5小時,睇睇個時間,都okay, 夠時間食,waitress 帶我入去左一個有長椅既路口位坐,一行對座可以座到16人,我見最埋邊有位,都禮貌地問佢可唔可以坐入去,佢即刻話唔得,只可以坐呢度,唔係佢安排唔到其他人坐入去,我即刻黑人問號,一行對座可以坐16個人,我地3位坐入面,外面都有8個位,我座近路後位入面又係留8個位,之後個waitress keep 住好差嘅語氣話,一係你坐門口啲枱囉,你唔介意咪坐囉,你坐唔坐呀?老實講,聽到咁我即刻想走人,我只係問可唔可以坐入面,啲態度其實唔使咁差,真心,你話你留左位俾人我都明白呀,但你話安排唔到之後嘅人座我就真係覺得有啲奇怪,加上態度咁差,我感覺真係好差!不過我約左我家姐,而佢又未到,同佢話想食呢間,我就無出聲!😡😡😡😡之後有一對夫婦來到,佢同樣想座入去,同一個waitress 用同一個態度同一番說話同對夫婦講,佢地都好無奈,不過最少俾我知道佢啲差態度唔係淨係針對我一個。。
一肚氣之下睇餐牌,老實講又真係幾多選擇,而且又幾靚,心情好返唔少🤣🤣家姐來到後,佢即刻叫左個雜錦刺身定食,當中有炸雞,蒸蛋,刺身,炸軟殻蟹卷,湯烏冬,小姐就叫左三文魚豐盛定食,而我就叫左個三文魚帆立貝丼定食,仲包左炸雞,關東煮同餐飲。。
啲餐都幾豐富,上菜時間都快,一來就上左蒸蛋先,入面有冬菇,獅子狗魚蛋,最底有粒雞肉,蛋幾好,不過唔熱,都唔算凍,不過味道還好👌🏻👌🏻👍🏻 之後就係個關東煮,呢個真係唔得,個魚蛋係散嘅,蛋同布袋包好林,但係明顯係煮得太耐,翻煮再翻煮嘅,可以的話要避免關東煮。。最後就係我個三文魚帆立貝丼,三文魚同帆立貝都新鮮,甜蛋係最好食嘅,但個蟹子真係唔得,好鯹,完全食唔到,本身我都唔係好怕蟹子鯹,不過呢個真係唔得😔😔😔😔
偷食左家姐一粒炸軟殼蟹卷,好大舊,但係個卷一食好散,唔夠實,同軟殼蟹有啲奇怪味,麻麻地。。😩😩😩😩
總括來講,呢度幾抵食,不過唔太好食,再加上職員態度麻麻,應該唔會再來食😅😅😅😅