2021-03-01 435 瀏覽
聽朋友講天文臺道開咗間餐廳有好多打卡位,為咗激勵下自己努力度過呢個冇紅日嘅三月,收工一於過嚟打下卡,食下嘢。一入門口已經見到佢有好多霓虹燈牌,成個場嘅空間感好足夠,仲有好大個窗台,夜晚坐喺度食嘢真係好有feel。睇佢個餐牌都見到佢哋對於菜式設計好有心思,無論係啲名定係款式都好特別。小食我就揀咗個明太子釀雞翼配秘製辣汁,我好鍾意食明太子雞翼,但係其實唔係度度都真係整到好好食。因為好容易將中間讓左嘅明太子炸到乾咗。但係呢度絕對比我有好大嘅驚喜,一咬開好多汁,雞翼亦都好嫩滑,呢樣係我估唔到係西餐廳可以食到咁好味嘅明太子雞翼。而且$88來講佢有五隻都幾抵食。而佢個秘製辣汁亦都好特別,辣汁唔係真係辣但係就好酸,配埋一齊感覺好開胃。然後因為見到佢個餐牌有一個好特別嘅名「哈哈蝦蝦」。煮好左之後職員擺上台嘅時候會幫你點火,在燒一燒香佢。而佢啲蝦真係好爽好彈牙,證明真係好新鮮。最貼心嘅係佢已經幫你開咗邊,令你可以好輕易咁將個蝦肉攞出嚟,就算冇24孝男友喺隔離絕對都可以好優雅地咁解決食海鮮嘅煩惱。而main course我哋揀咗個烤西班牙豬架,一般食豬扒類嘅嘢都好驚啲肉會好實同埋好乾,因為食豬肉是必須要全

而佢啲蝦真係好爽好彈牙,證明真係好新鮮。

而main course我哋揀咗個烤西班牙豬架,一般食豬扒類嘅嘢都好驚啲肉會好實同埋好乾,因為食豬肉是必須要全熟的。但係佢呢度嘅豬架一切開好Juicy,而且啲肉絕對唔會硬到實的的,保持豬肉嘅口感之餘又夠嫩。

飲品方面我嗌左杯Refresher,佢係以士多啤梨同埋橙做base,所以成個感覺係酸酸甜甜,好啱女仔飲。

另外一杯揀咗fruit punch,甜度酸度啱啱好,俾人好清新嘅感覺。

佢呢個份量食到好飽,但係價錢來講我覺得性價比好高,因為佢個環境攞到分之外,食物質素更加唔使講。而最令人意外嘅係佢哋嘅職員真係好着緊自己嘅食物質素,因為三個職員不時都會上前問吓你對食物嘅意見,比佢哋有改進嘅空間。

2021-03-01