2021-06-26 179 瀏覽
行過尖沙咀,上一次已經俾佢嘅霓虹燈吸引,可惜當晚已經食咗飯,今日再戰!👍🏻慢煮西班牙豬肩職員話係煮足24小時,一開二上枱。切開肉質超級粉嫩,肥瘦適中,咬落多汁嫩淋(居然豬都可以咁Juicy),底下更有薯蓉、蘆筍、七彩蕃茄仔作為拌碟,碟邊更加吱有燒烤醬可以點黎食,整體份量非常之大!👍🏻流心芝士櫻桃蕃茄沙律擺盤好靚,芝士夠creamy而且奶香濃郁。配搭鹹鹹地嘅巴馬火腿(勁易咬)再加埋酸酸甜甜嘅番茄仔同黑醋,整個菜式都好開胃。👍🏻香煎鵝肝多士鵝肝好大塊,而且夠肥美!面頭煎得好香脆,唔騷且多汁。片多士烘烤得宜之外仲搽滿牛油,最特別係旁邊有少少柚子果凍,可以作解膩之用,清清甜甜。👍🏻飲品base bar martini 係熱情果同菠蘿味嘅飲品,幾重果味,飲落有少少似柚子味,屬無汽飲品,雖然落咗vodka ,不過甜甜地非常容易入口!👍🏻👍🏻餐廳每道菜都配有食用花,擺盤一流精緻。👍🏻👍🏻餐廳環境遍布霓虹燈,促膝長談飲杯酒都係唔錯嘅選擇!

👍🏻慢煮西班牙豬肩

👍🏻流心芝士櫻桃蕃茄沙律

👍🏻香煎鵝肝多士

👍🏻飲品
base bar martini

👍🏻👍🏻餐廳每道菜都配有食用花,擺盤一流精緻。

👍🏻👍🏻餐廳環境遍布霓虹燈,促膝長談飲杯酒都係唔錯嘅選擇!
  • 慢煮西班牙豬肩
2021-06-23 77 瀏覽
女友經過門口已經被霓虹燈外牆吸引住!內裏好多影相打卡位!各位鍾意影相嘅朋友記得帶相機呀📸芝士焗意式嫲嫲肉丸 98肉丸每粒脹卜卜,頂層鋪滿芝士。入口彈牙,唔會一咬開就散晒~頂層有香濃芝士,新鮮茄汁醬配肉丸,味道即時提升!捲心菜BB配香醋銀魚柳汁 $88平時比較少食捲心菜,捲心菜本身有種苦澀味,唔係咁多餐廳煮得好!呢度整得唔錯~銀魚柳汁酸酸地同炒香左嘅捲心菜好夾,就算凍咗食,都唔會覺得好油膩👍🏻西班牙魷魚仔帶子墨魚汁意粉 188帶子外脆內軟,好夠鮮味!如果有多幾粒就更好😆墨魚仔彈牙、新鮮,完全冇雪味。炒嘅時間剛剛好,肉質嫩滑,唔會過韌~鍾意意粉粉炒得夠乾身,廚師用咗蒜片炒,香口得來又唔會太過濃味遮左其他食材味道。🍸Base star Martin $98(Vodka, Passion Fruit Liqueur, pineapple, Vanilla Syrup, Lime)女友大愛呢杯Cocktail!佢話除咗賣相夠吸睛🤩味道fruity易入口,酸酸甜甜、唔會好藥水味👍🏻推介比唔係好識飲酒嘅女仔!大家叫咗就要快啲飲晒佢!凍咗酒味反而會變得更加濃烈🍸🧉Keep Secret $98(Bra

芝士焗意式嫲嫲肉丸 98

肉丸每粒脹卜卜,頂層鋪滿芝士。入口彈牙,唔會一咬開就散晒~
頂層有香濃芝士,新鮮茄汁醬配肉丸,味道即時提升!

捲心菜BB配香醋銀魚柳汁 $88

西班牙魷魚仔帶子墨魚汁意粉 188

帶子外脆內軟,好夠鮮味!如果有多幾粒就更好😆
墨魚仔彈牙、新鮮,完全冇雪味。

🍸Base star Martin $98

🧉Keep Secret $98
(Brandy, Cointreau, Chambord, Lime)

適合我哋呢D有飲嘢習慣嘅朋友,因為有一定酒精濃度。
提杯聞到士多啤梨香氣,入口有raspberry香甜,柑橘嘅醒度帶來清新醒神,brandy柔和、醇厚嘅感覺慢慢滲出🍹
飲著飲著secret自不然亦會聽到更多👂🏻🤭

餐廳環境氣氛好好,一邊飲酒一邊聽歌,夠晒relax!😎
2021-06-16
2021-06-12 106 瀏覽
【酒吧x Fusion菜基地餐廳🍴】/////Wow🤪最近發掘左個新地方 可以同朋友聚會 放工一齊chill下 餐廳燈光暗暗地 食野飲酒傾下計幾有feel😚座位以高台設計為主 外牆有幾個霓虹燈打卡 主題係遊戲為主 相信老闆好中意打機🤣佢地宜家仲免收切餅費‼️😬.👉🏻流心芝士櫻桃番茄沙律 ($128)切開芝士就會見到圖中流心效果🤪淡淡芝士味配鹹味嘅風乾火腿 味道啱啱好沙律菜同番茄仔份量多而且幾新鮮番茄仔有唔同顏色 會食到唔同味道😬.👉🏻法式油鴨腿 ($208)平時食開豬牛羊 鴨腿係新嘗試😗鴨腿肉質嫩滑 底層仲有薯蓉 薯蓉軟滑 味道都甜甜地 配鴨腿幾夾.👉🏻Welcome Back to Base ($88) 🥃👉🏻Base Star Martini ($98) 🍸 兩杯cocktail都加左伏特加做調酒嘅基底~Welcome Back to Base材料有密糖同檸檬梳打令到成杯酒飲落去感覺清爽☺️店員係Base Star Martini上面加左個泡泡 成杯酒變得好eyes catching酒材料主要有熱情果同埋菠蘿果味較重 飲落去有少少藥水味 ————-基地 (尖沙咀) @base.852
【酒吧x Fusion菜基地餐廳🍴】
/////

👉🏻流心芝士櫻桃番茄沙律 ($128)
切開芝士就會見到圖中流心效果🤪
淡淡芝士味配鹹味嘅風乾火腿 味道啱啱好
沙律菜同番茄仔份量多而且幾新鮮
番茄仔有唔同顏色 會食到唔同味道😬

👉🏻法式油鴨腿 ($208)
平時食開豬牛羊 鴨腿係新嘗試😗
鴨腿肉質嫩滑 底層仲有薯蓉
薯蓉軟滑 味道都甜甜地 配鴨腿幾夾

👉🏻Base Star Martini ($98) 🍸
兩杯cocktail都加左伏特加做調酒嘅基底~
Welcome Back to Base材料有密糖同檸檬
梳打令到成杯酒飲落去感覺清爽☺️

酒材料主要有熱情果同埋菠蘿
果味較重 飲落去有少少藥水味

————-
基地 (尖沙咀) @base.852
尖沙咀山林道29-31號廣利樓地下A號舖
#food #foodie #foodstagram #hongkong #hkig #base852 #base852基地 #基地 #尖沙咀美食
2021-06-08
香港人壓力大 禮拜六日放鬆吓去吓酒吧係一大樂事😆呢間新開係山林道勁eye catching‼️ 好多霓虹燈牌 仔細睇仲係遊戲主題🤖 而且高台設計+大窗口 超級有空間感 夜晚有風好舒服🌬食物飲品都有特色 配搭新鮮又靚୧⃛(๑⃙⃘◡̈︎๑⃙⃘)୨⃛❣️西班牙魷魚仔沙律 $98抵嗌喎‼️ 沙律好新鮮 黑醋汁好開胃👅魷魚仔份量好多 仲有salami 係比較少見嘅配搭但係好食的😛 食食下都有啲飽😂❣️焗日本海螺(紅花忌廉汁) $158呢個賣相真係滿分💯 想知係邊度搵到咁大隻海螺🐚海螺切左片 連同洋蔥 椒 芝士去焗😆唔會偷工減料 海螺片食極都仲有🥳汁有啲似葡汁 偏甜同creamy 幾特別*ˊᵕˋ)੭比較搞笑嘅係我哋諗咗好耐下面嘅薯蓉食唔食得😂❣️義式肉丸意大利麵 $138係食開嘅味道 肉丸網球咁大粒 幾有肉味🍝面頭仲刨咗好多芝士 睇得又食得🧀意粉同醬嘅比例幾好 剛好食曬一滴不留🤣❣️Red lip $88可惜嘅係未有酒牌 不過呢度飲品係靚到癲😱有個鹿嘅架 底盤仲有燈💡 睇到都醉😂Cranberry elderflower同蛋白 令到杯野香味好濃偏甜 比較啱女仔🍹❣️Crazy
香港人壓力大 禮拜六日放鬆吓去吓酒吧係一大樂事😆

海螺切左片 連同洋蔥 椒 芝士去焗😆
唔會偷工減料 海螺片食極都仲有🥳
汁有啲似葡汁 偏甜同creamy 幾特別*ˊᵕˋ)੭
比較搞笑嘅係我哋諗咗好耐下面嘅薯蓉食唔食得😂

焗日本海螺(紅花忌廉汁)

❣️義式肉丸意大利麵 $138

❣️Red lip $88
可惜嘅係未有酒牌 不過呢度飲品係靚到癲😱
有個鹿嘅架 底盤仲有燈💡 睇到都醉😂

❣️Crazy juice $88
pineapple 加orange 係熟悉嘅 fruit punch味~
飲到新鮮果汁味 清爽之選🍸
  • 西班牙魷魚仔沙律
  • 焗日本海螺(紅花忌廉汁)
  • 義式肉丸意大利麵
  • Mocktail
2021-04-01 368 瀏覽
今日同朋友睇完戲由尖沙咀閑逛見到間裝修特別,好多霓虹燈做格局 走酒吧風格既餐廳決左入去,唸住食個light dinner算,誰知食物充滿驚喜叫左兩杯mocktail,一杯以cranberry同elderflower 做主題既深深吸引住我既配搭果然冇失望🥰好合適女仔飲 唔太甜唔藥水,莓咪重但唔會太酸,仲浸浸既花香味 超讚🏻而朋友叫左一杯以佢地自家制既菠蘿汁做底,加柑桔等等citrus 類既水果調配,好開胃 好清新兩樣都好正 係有心機做既mocktail🏻野食方面,我地叫左個明太子釀雞翼雖然係小食,但係份量都唔吝嗇🏻雞翼整得恰到好處,唔會太油🏻個人覺得明太子味道唔太出,但係冇骨嘅雞翼 加上會餐廳自家制嘅酸辣汁夠開胃醒神好滿足,可以一試!另外,我哋仲叫咗個烤鴨酥皮紙卷,幾特別既小食用黎係呢種風格既餐廳享受(其實係有啲想吃北京填鴨所以試下)不過黎到之後,其實係今晚既亮點!!好好食,皮如所講既紙甘薄,脆卜卜 有幾分似炸春卷既皮甘出色🥰🥰實在驚喜!入面既鴨肉好足料,成個卷好飽和,裡面八成肉夾埋左一啲芹菜類似既蔬菜喺入面,爽爽脆脆既口感既清新但又滿足到想食少量肉既需求🏻🏻🏻十分欣賞🥰🥰🥰最後,我地都

最後,我地都叫左個risotto,係海膽同帶子做主角加上勁量芝士真係食甘多間既risotto 都未遇過甘滿足🥰帶子幾大隻,唔會過熟🏻海膽同芝士撈勻成餐都簡直係罪惡,好彩果晚係早左食餐牌上選擇仲有啲其實想試,但下次黎食埋都應該要咁安排先得🥲

2021-03-28
2021-07-11 0 瀏覽
呢間Bar好Chill啊😎 充滿住五光十色的霓紅燈設計 型格得嚟又新穎✨ 周圍都係打卡位 佢地主打Fusion菜式🥣 不論菜式還是飲品都十分講究同出色☺️ 食物方面 搏大霧係煙燻醬油油甘魚 上菜時會霧出煙燻效果💨 好吸睛 記得拎定手機影底📸 薄切的油甘魚很鮮甜 有陣酸酸的柚子汁味🍊 既清新又令人開胃💓 捲心菜BB係佢地嘅新菜式 爽脆香口👅 細細粒可一啖放入口😛 醬汁係由銀魚柳汁調配而成 尾調會帶點苦澀👄 個人幾喜歡呢個味道😋 而墨魚汁意粉🦑 爽口又彈牙 味道剛好👍🏻 不會油膩 配菜有帶子同魷魚仔🥰 帶子很嫩滑甘甜 魷魚的肉身豐厚 極富彈性♡ 令人一試愛上‪.ᐟ⑅飲品有多款 Cocktail✧ Mocktail✧ Soft Drink… 由調酒師精心調製出獨特又精緻嘅飲品🍹 Rose’s Collina係由Gin◦Rose◦Lemon◦Soda調配而成 飲落好fresh🌱 易入口 酒味不會太濃💕 而另一杯係Blue Pea Vodka◦Yuzu Honey◦Lemon◦Soda🍯 酸酸甜甜很清香 加上碟豆花和燈光💐 令賣相更加分🥳 真的一試難忘 ˶ˊᵕˋ˵

• 搏大霧
2021-07-10 0 瀏覽
.◅ ◄ Base Bar ► ▻ 啱晒打卡嘅霓虹燈酒吧🍻入到呢間餐廳就好似去咗間futuristic嘅機舖咁!🎮周圍都係霓虹燈,幾特別㗎~食物同飲品都唔錯,啱晒同朋友黎飲翻兩杯 (・ω・)ノ✃- - - - - - - - - - -❀ 流心芝士櫻桃番茄沙律 $148 ➤ 𝟒/𝟓呢款沙律勁大舊mozarella cheese,正到爆🥰配上酸酸甜甜嘅櫻桃番茄同火箭菜,真係好開胃~❀ 西班牙八爪魚配焦糖蒜泥 $178 ➤ 𝟒/𝟓八爪魚爽口彈牙,配埋焦糖蒜泥,又甜又鹹,真係好特別 ( ´▽`)底下嘅炸薯都好好味!不過八爪魚比較細條,大食嘅朋友未必夠飽呢🐙❀ 黑松露魚香鱈魚蓉 $128 ➤ 𝟑.𝟓/𝟓魚嘅肉質偏老,略嫌唔夠嫩滑🥲❀ base bar martini $98 ➤ 𝟒/𝟓個泡泡真係超啱打卡🤣呢杯嘅味道比較strong,唔算太易入口啊~❀ thailand banzai $98 ➤ 𝟒.𝟓/𝟓斑斕 x 菠蘿 x 椰子嘅cocktail,夠晒tropical~如果你同👧🏻小編一樣鍾意呢三款味道,應該會鍾意呢杯 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✃- - - - - - - - - - -🎐 基地 Bas
◅ ◄ Base Bar ► ▻ 啱晒打卡嘅霓虹燈酒吧🍻
入到呢間餐廳就好似去咗間futuristic嘅機舖咁!🎮
周圍都係霓虹燈,幾特別㗎~
食物同飲品都唔錯,啱晒同朋友黎飲翻兩杯 (・ω・)ノ
✃- - - - - - - - - - -
❀ 流心芝士櫻桃番茄沙律 $148 ➤ 𝟒/𝟓
呢款沙律勁大舊mozarella cheese,正到爆🥰
配上酸酸甜甜嘅櫻桃番茄同火箭菜,真係好開胃~

❀ 西班牙八爪魚配焦糖蒜泥 $178 ➤ 𝟒/𝟓
底下嘅炸薯都好好味!
不過八爪魚比較細條,大食嘅朋友未必夠飽呢🐙

❀ 黑松露魚香鱈魚蓉 $128 ➤ 𝟑.𝟓/𝟓
魚嘅肉質偏老,略嫌唔夠嫩滑🥲

❀ base bar martini $98 ➤ 𝟒/𝟓
個泡泡真係超啱打卡🤣
呢杯嘅味道比較strong,唔算太易入口啊~

❀ thailand banzai $98 ➤ 𝟒.𝟓/𝟓

環境 🌕🌕🌕🌕🌗
抵食 🌕🌕🌕🌕🌑
推薦 🌕🌕🌕🌗🌑

🔎 #ewhk尖沙咀 #ewhk多國菜
幾次經過已經俾佢門口嘅巨型霓虹燈吸引到,今次終於唔係經過而係入去食飯啦😆 成間餐廳嘅裝修時尚型格,主題圍繞住宇宙太空, 有好多七彩繽紛嘅霓虹燈打卡位📸食物方面都幾多選擇,主要提供西餐為主。前菜我哋就試咗2款,烤鴨酥皮紙卷 ($88) 個酥皮都整得幾香脆,紙卷入面有好多鴨肉非常足料,食落甜甜地都幾惹味。法式焗田螺 ($98/8粒) 田螺肉質軟韌,個薯蓉超creamy好正🤤主菜就試咗招牌慢煮西班牙豬肩 ($208) ,豬肉肥瘦適中而且肉味都幾濃,非常入味,份量都幾大份添,都幾啱女仔share食。飲品我哋就試咗Mocktail🍹Cosmo Night ($70) 用咗芒果同橙呢兩款水果,所以就比較fruity。而Red Lip ($70)個底係紅莓同接木花,花香味相對較重,佢仲超靚有LED燈圍住,我一見到即刻心心眼咗😍呢度都幾啱一班朋友嚟食嘢飲嘢傾下計,都幾Chill~

呢度都幾啱一班朋友嚟食嘢飲嘢傾下計,都幾Chill~
烤鴨酥皮紙卷
2021-06-22 17 瀏覽
成間餐廳,裏裏外外都充滿住五光十色嘅霓虹光管❤️🧡💛💚💙💜,周圍都係打卡位📸️.除咗有靚靚打卡位之外,食物同埋mocktail都不俗,先食咗個煙燻魚子海膽蛋,煙燻嗰下已經好ig-able,蛋下面嘅脆脆吸晒啲煙熏味,好香,雞蛋🥚就係凍嘅,連埋魚子同埋海膽係好夾,之後再食咗法國田螺🐌,個牛油蒜蓉醬幾香, Main就食咗帶子魷魚墨汁意粉🍝,我幾鍾意意粉嘅口感,幾彈牙,除咗海鮮之外,仲用上臘腸,幾特別.我哋唔飲酒,不過都叫咗兩個mocktail🍸,賣相好靚,特別係呢杯red lips💋,有埋燈光,冇得輸,另外一杯就係crazy juice,係菠蘿柚子梳打,味道refreshing🍍

2021-06-20 15 瀏覽
Wasn't planning to come to this restaurant, but attracted by the decorations. The decoration looks nice, but food is average. Service is OK too. They don't provide tap water and don't accept credit card either. Nice to try, but not gonna come again......
2021-06-18 22 瀏覽
經過佐敦木球會 比呢間外牆裝滿燈牌既酒吧餐廳吸引住 見到佢地裝修好靚 又有多款食物 酒選擇 我地就入去試一試☺️食物就揀左法式焗田螺同慢煮西班牙豬肩🤤 田螺大大粒 香草醬好惹味唔會太鹹👍🏻 底部既薯蓉都好幼滑好味😋 慢煮西班牙豬肩擺盤精緻 豬肩因慢煮 肉質超腍 肥瘦均勻 食落好juicy🤤 配菜嘅薯蓉同沙律都做得唔錯🤩一場嚟到當然要飲返兩杯Signature cocktail 🍸 我哋今次就揀咗Thailand Banzai 同Keep Secret🤫 Thailand Banzai 比較有熱帶風情 口味係Pineapple Coconut等水果 🥥 加上White Rum 口味清新😍 Keep Secret用Cognac做底 所以酒味會比較重 加上莓等水果 打卡一流🌟
經過佐敦木球會 比呢間外牆裝滿燈牌既酒吧餐廳吸引住

底部既薯蓉都好幼滑好味😋

2021-06-17 24 瀏覽
而家出泥做野耐左,有時都真係想食下好野慰勞下自己開心下😂今晚捉左個frd食飯吹水,果然冇泥錯,環境幾舒服,啱frd子泥傾下計~✨煙燻海膽魚籽蛋 - 呢個真係不得了,超香煙燻;配埋魚籽同海膽,好鮮甜🤤 ✨香煎鵝肝多士 - 鵝肝好肥美,伴碟有d果凍粒咁,解膩一流🤩✨黑鱈魚配意式炒雜菌紅花忌廉汁 - 一上碟有驚喜,見到份量好足,擺碟幾靚!個鱈魚好嫩好滑,配埋個汁個味會再出d~✨Keep Secret / Thailand Banzai - 吹水點少得cocktail~ 兩杯都又睇得又飲得另外,服務係抵讚嘅,staff雖然得1-2個,但都好有耐性👍

煙燻海膽魚籽蛋

香煎鵝肝多士

黑鱈魚配意式炒雜菜紅花忌廉汁

煙燻海膽魚籽蛋
香煎鵝肝多士
黑鱈魚配意式炒雜菜紅花忌廉汁
2021-06-17 20 瀏覽
早排係openrice睇新餐廳見到係山林道新開既「基地」 見到水泥牆同霓虹燈既店面 同好似都幾闊落 就約埋個frd泥食dinner🍹🍴香煎鵝肝多士一咬個鵝肝就爆d汁出泥 好肥美🙈個多士都好脆👍🏻另外我幾鐘意佢拌碟個個柚子啫喱 可以中和到個油膩🤩🍴🐟黑鱈魚配意式炒雜菜紅花忌廉汁個鱈魚柳好嫩滑 但個汁就淡口左d🤔🍴 煙燻海膽魚籽蛋呢個係我估唔到都幾好食 煙燻味好重 有三文魚籽 魚子醬同海膽 但唔係好食到有海膽既味道 但另外兩款魚籽就幾鮮甜☺️食飯就梗係要飲野啦,叫左兩杯cocktails~🍹Keep Secret - 可能因為Brandy base 溝完有少少藥水味🍹Thailand Banzai - 好香椰子味 🥥 仲有🍍加青檸呢個組合係一定有清新既味道🍃整體有⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務態度好好 環境都舒服唔會話好逼 食物質素都唔錯😎

🍴香煎鵝肝多士

🍴🐟黑鱈魚配意式炒雜菜紅花忌廉汁
個鱈魚柳好嫩滑 但個汁就淡口左d🤔

🍴 煙燻海膽魚籽蛋

食飯就梗係要飲野啦,叫左兩杯cocktails~

2021-06-16 30 瀏覽
Base Bar & Restaurant 位於尖沙咀山林道,係港鐵站出口出發,行一陣就到啦。餐廳既裝修都幾時尚,有好多唔同顏色既燈,幾有氣氛。田螺酥皮盒 $148酥皮盒好鬆化,有洋蔥同田螺等等,調味亦都偏濃味。慢煮和牛肋骨 配紅酒醋燒汁$298和牛肋骨脂肪比例都幾高,所以入口好柔軟,啖啖肉,每一啖都有香濃既牛肉同脂肪味。Thailand Banzai $98入口好清新,酒精濃度唔太高,幾易入口,岩女仔飲。Base Bar Martini $98造型好有心思,整得幾靚,入口唔會太苦。整體黎講,我覺得餐廳既裝修幾有特色,食物質素亦都ok。

田螺酥皮盒 $148
酥皮盒好鬆化,有洋蔥同田螺等等,調味亦都偏濃味。

慢煮和牛肋骨 配紅酒醋燒汁$298

Thailand Banzai $98
入口好清新,酒精濃度唔太高,幾易入口,岩女仔飲。

Base Bar Martini $98
造型好有心思,整得幾靚,入口唔會太苦。

整體黎講,我覺得餐廳既裝修幾有特色,食物質素亦都ok。
2021-06-15
  • 烤鴨酥皮紙卷
2021-06-15 14 瀏覽
尖沙咀山林道最出名就係多食肆😋你哋又有冇留意有間霓虹燈做主題嘅酒吧呢?🥂行到松山道轉入去就會見到呢間咁吸睛嘅酒吧,黑色牆身配上玩味十足嘅霓虹燈,鶴立雞群,一眼就留意到呢間bar🤩-餐廳入面都加咗好多霓虹燈裝飾💡都係以打機做主題,可以同朋友打下卡🕹高檯嗰邊仲有成排窗可以望下街景添,嚟到bar又點可以唔飲下酒呢?😆所以我哋試咗兩杯signature cocktail🍸連酒名都有店名BASE呢個字☺️-🍅流心芝士配意大利蕃茄沙律 $128應該係採用咗水牛芝士,輕輕切開芝士就已經流哂出嚟🤤食落係比較清淡,似cream嘅質地,配埋鹹鹹地嘅火腿好正😋而意大利蕃茄比一般蕃茄仔大粒,食落酸酸甜甜,忍唔住一粒接一粒🤤-🍖法國有機鴨髀 $208隻鴨髀面頭加咗類似燒汁蒜茸汁,食落幾多肉,而且肉質好嫩一啲都唔鞋😙鴨髀下面係薯蓉,欣賞佢哋連薯蓉都整得好滑好好食🥺-🥃Welcome Back To Base $88(Infused blue pea vodka, Yuzu honey, Lemon, Soda)影出嚟可能唔係幾睇到,成杯野都係紫色好夢幻💜因為加咗蝶豆花落vodka一齊浸,飲落先係濃濃嘅柚子同檸檬味🍋

🍅流心芝士配意大利蕃茄沙律 $128

🍖法國有機鴨髀 $208

🥃Welcome Back To Base $88
影出嚟可能唔係幾睇到,成杯野都係紫色好夢幻💜因為加咗蝶豆花落vodka一齊浸,飲落先係濃濃嘅柚子同檸檬味🍋之後就係梳打同酒味,刺激嘅味道飲完精神為之一振🤯
🍸Base Star Martini $98
(Vodka, Passion fruit liqueur, Pineapple, Vanilla syrup)
上檯嘅時候店員會先用煙槍喺酒上面整個煙熏泡泡💨(我有拍低!)好特別🤩真係大開我嘅眼界,飲嘅時候再篤穿佢,咁杯martini就會多咗份煙熏味🤪味道方面個人覺得飲落比較藥水味,唔係咁啱我

總括環境氣氛都一流,坐得都幾舒服,平日人流冇咁多,好啱約埋朋友談天說地💫加上佢哋唔收切餅費,慶生又多個選擇🎉而且食物質素都唔錯 叫埋cocktail就更chill🥰建議大家都係打電話預先bk位穩陣啲📞