香港人壓力大 禮拜六日放鬆吓去吓酒吧係一大樂事😆呢間新開係山林道勁eye catching‼️ 好多霓虹燈牌 仔細睇仲係遊戲主題🤖 而且高台設計+大窗口 超級有空間感 夜晚有風好舒服🌬食物飲品都有特色 配搭新鮮又靚୧⃛(๑⃙⃘◡̈︎๑⃙⃘)୨⃛❣️西班牙魷魚仔沙律 $98抵嗌喎‼️ 沙律好新鮮 黑醋汁好開胃👅魷魚仔份量好多 仲有salami 係比較少見嘅配搭但係好食的😛 食食下都有啲飽😂❣️焗日本海螺(紅花忌廉汁) $158呢個賣相真係滿分💯 想知係邊度搵到咁大隻海螺🐚海螺切左片 連同洋蔥 椒 芝士去焗😆唔會偷工減料 海螺片食極都仲有🥳汁有啲似葡汁 偏甜同creamy 幾特別*ˊᵕˋ)੭比較搞笑嘅係我哋諗咗好耐下面嘅薯蓉食唔食得😂❣️義式肉丸意大利麵 $138係食開嘅味道 肉丸網球咁大粒 幾有肉味🍝面頭仲刨咗好多芝士 睇得又食得🧀意粉同醬嘅比例幾好 剛好食曬一滴不留🤣❣️Red lip $88可惜嘅係未有酒牌 不過呢度飲品係靚到癲😱有個鹿嘅架 底盤仲有燈💡 睇到都醉😂Cranberry elderflower同蛋白 令到杯野香味好濃偏甜 比較啱女仔🍹❣️Crazy
香港人壓力大 禮拜六日放鬆吓去吓酒吧係一大樂事😆

海螺切左片 連同洋蔥 椒 芝士去焗😆
唔會偷工減料 海螺片食極都仲有🥳
汁有啲似葡汁 偏甜同creamy 幾特別*ˊᵕˋ)੭
比較搞笑嘅係我哋諗咗好耐下面嘅薯蓉食唔食得😂

焗日本海螺(紅花忌廉汁)

❣️義式肉丸意大利麵 $138

❣️Red lip $88
可惜嘅係未有酒牌 不過呢度飲品係靚到癲😱
有個鹿嘅架 底盤仲有燈💡 睇到都醉😂

❣️Crazy juice $88
pineapple 加orange 係熟悉嘅 fruit punch味~
飲到新鮮果汁味 清爽之選🍸
  • 西班牙魷魚仔沙律
  • 焗日本海螺(紅花忌廉汁)
  • 義式肉丸意大利麵
  • Mocktail
2021-04-01 223 瀏覽
今日同朋友睇完戲由尖沙咀閑逛見到間裝修特別,好多霓虹燈做格局 走酒吧風格既餐廳決左入去,唸住食個light dinner算,誰知食物充滿驚喜叫左兩杯mocktail,一杯以cranberry同elderflower 做主題既深深吸引住我既配搭果然冇失望🥰好合適女仔飲 唔太甜唔藥水,莓咪重但唔會太酸,仲浸浸既花香味 超讚🏻而朋友叫左一杯以佢地自家制既菠蘿汁做底,加柑桔等等citrus 類既水果調配,好開胃 好清新兩樣都好正 係有心機做既mocktail🏻野食方面,我地叫左個明太子釀雞翼雖然係小食,但係份量都唔吝嗇🏻雞翼整得恰到好處,唔會太油🏻個人覺得明太子味道唔太出,但係冇骨嘅雞翼 加上會餐廳自家制嘅酸辣汁夠開胃醒神好滿足,可以一試!另外,我哋仲叫咗個烤鴨酥皮紙卷,幾特別既小食用黎係呢種風格既餐廳享受(其實係有啲想吃北京填鴨所以試下)不過黎到之後,其實係今晚既亮點!!好好食,皮如所講既紙甘薄,脆卜卜 有幾分似炸春卷既皮甘出色🥰🥰實在驚喜!入面既鴨肉好足料,成個卷好飽和,裡面八成肉夾埋左一啲芹菜類似既蔬菜喺入面,爽爽脆脆既口感既清新但又滿足到想食少量肉既需求🏻🏻🏻十分欣賞🥰🥰🥰最後,我地都

最後,我地都叫左個risotto,係海膽同帶子做主角加上勁量芝士真係食甘多間既risotto 都未遇過甘滿足🥰帶子幾大隻,唔會過熟🏻海膽同芝士撈勻成餐都簡直係罪惡,好彩果晚係早左食餐牌上選擇仲有啲其實想試,但下次黎食埋都應該要咁安排先得🥲

2021-03-28
2021-03-21 288 瀏覽
限聚令終於放寬,可以4人一桌,馬上約了好久不見的朋友來到這間無論野食、環境、服務都十分不錯的餐廳。這間名叫基地的餐廳,新開沒多久,但已經很旺場。而且很喜歡餐廳的環境,有特色之餘也相當型格!食物選擇也不少,而且意想不到的是這裏食物的presentation也很有心思。還有幾款特別mocktail,用多款水果作base,又清新又好喝。食物方面最有視覺效果的一定是哈哈蝦蝦。 上桌之後會在食客面前點火營造火焰的感覺,味道也很不錯!蝦很新鮮又爽口,十分鮮甜, 蝦頭還有很多蝦膏,整體味道惹味又香口!另一個視覺效果滿分的是「搏大霧」, 即是煙燻油甘魚刺身。一打開就煙霧彌漫,聞到煙燻香氣。 油甘魚和三文魚籽都很新鮮肥美,煙熏的味道很突出! 烤鴨酥皮紙卷我們也很喜歡。裏面的烤鴨餡很飽滿,而且酥皮紙卷那層酥皮做得出色,很酥脆。主食方面點了烤西班牙豬架。份量好足!而且豬架肉質好嫩好軟,還肉味香濃。海膽帶子意大利飯則是鮮味之選。risotto夠creamy,口感是我中意的生熟度,帶點靭勁。有海膽和帶子,當然好吃。焗日本海螺充滿驚喜!海螺殼入面除了有很多海螺肉之外,還有一些雜菜和焗到金黃色的芝士, 味道非常豐富
這間名叫基地的餐廳,新開沒多久,但已經很旺場。
而且很喜歡餐廳的環境,有特色之餘也相當型格!

食物方面最有視覺效果的一定是哈哈蝦蝦。

上桌之後會在食客面前點火營造火焰的感覺,味道也很不錯!

另一個視覺效果滿分的是「搏大霧」, 即是煙燻油甘魚刺身
一打開就煙霧彌漫,聞到煙燻香氣。

油甘魚和三文魚籽都很新鮮肥美,煙熏的味道很突出!

烤鴨酥皮紙卷我們也很喜歡。

裏面的烤鴨餡很飽滿,而且酥皮紙卷那層酥皮做得出色,很酥脆。

主食方面點了烤西班牙豬架。

份量好足!而且豬架肉質好嫩好軟,還肉味香濃。

海膽帶子意大利飯則是鮮味之選。

焗日本海螺充滿驚喜!

海螺殼入面除了有很多海螺肉之外,還有一些雜菜和焗到金黃色的芝士, 味道非常豐富。
  • 烤西班牙豬架
  • 搏大霧
2021-03-18 239 瀏覽
妹妹生日,去山林道新開嘅『基地』Base Bar & Restaurant慶祝!餐廳環境好靚,好多打卡位,啱晒鍾意相機食先嘅妹妹,而食物質素亦好有驚喜,每道菜都有水準,連媽咪都大讚呢!呢度難得前菜選擇好多,款款都好吸引!烤鴨酥皮紙卷($88)好有驚喜,鴨肉份量好足,調味唔會好濃,反而食到肉味,最impressed嘅係個酥皮做得又薄又香脆!搏大霧($138)呢個要睇英文名先知係煙燻油甘魚刺身,上碟時煙霧彌漫,夠晒gimmick!油甘魚刺身新鮮,食到陣陣煙燻香氣,令味道提鮮,配搭三文魚子嘅爽脆同鹹鮮,呢個絕對值得一試。焗日本海螺配紅花忌廉汁($138)原個海螺上枱,非常吸睛嘅一道前菜。面層係焗至金黃嘅芝士,紅花忌廉汁有D似葡汁,一啖同時食到忌廉汁嘅creamy同芝士嘅鹹香,味道豐富,海螺片份量亦慷慨!海膽帶子意大利飯($148)冇諗過可以喺酒吧餐廳食到咁好食嘅Risotto,意大利飯煮到剛熟,帶有嚼口,口感又creamy,出色!海膽雖然份量唔算多,但難得地完全唔腥仲有少許鮮甜。帶子煎至表面金黃,半熟口感,鮮甜好味!呢度嘅Mocktail亦好好飲,賣相勁靚!呢4杯都係水果based,果香十足

呢度難得前菜選擇好多,款款都好吸引!

烤鴨酥皮紙卷($88)

搏大霧($138)

焗日本海螺配紅花忌廉汁($138)

海膽帶子意大利飯($148)

呢度嘅Mocktail亦好好飲,賣相勁靚!呢4杯都係水果based,果香十足!
Cosmo Night($78)
Crazy Juice($78)
Red Lip($88)
Refresher ($88)

可惜無甜品,如果唔係真係perfect啦!

2021-03-01 435 瀏覽
聽朋友講天文臺道開咗間餐廳有好多打卡位,為咗激勵下自己努力度過呢個冇紅日嘅三月,收工一於過嚟打下卡,食下嘢。一入門口已經見到佢有好多霓虹燈牌,成個場嘅空間感好足夠,仲有好大個窗台,夜晚坐喺度食嘢真係好有feel。睇佢個餐牌都見到佢哋對於菜式設計好有心思,無論係啲名定係款式都好特別。小食我就揀咗個明太子釀雞翼配秘製辣汁,我好鍾意食明太子雞翼,但係其實唔係度度都真係整到好好食。因為好容易將中間讓左嘅明太子炸到乾咗。但係呢度絕對比我有好大嘅驚喜,一咬開好多汁,雞翼亦都好嫩滑,呢樣係我估唔到係西餐廳可以食到咁好味嘅明太子雞翼。而且$88來講佢有五隻都幾抵食。而佢個秘製辣汁亦都好特別,辣汁唔係真係辣但係就好酸,配埋一齊感覺好開胃。然後因為見到佢個餐牌有一個好特別嘅名「哈哈蝦蝦」。煮好左之後職員擺上台嘅時候會幫你點火,在燒一燒香佢。而佢啲蝦真係好爽好彈牙,證明真係好新鮮。最貼心嘅係佢已經幫你開咗邊,令你可以好輕易咁將個蝦肉攞出嚟,就算冇24孝男友喺隔離絕對都可以好優雅地咁解決食海鮮嘅煩惱。而main course我哋揀咗個烤西班牙豬架,一般食豬扒類嘅嘢都好驚啲肉會好實同埋好乾,因為食豬肉是必須要全

而佢啲蝦真係好爽好彈牙,證明真係好新鮮。

而main course我哋揀咗個烤西班牙豬架,一般食豬扒類嘅嘢都好驚啲肉會好實同埋好乾,因為食豬肉是必須要全熟的。但係佢呢度嘅豬架一切開好Juicy,而且啲肉絕對唔會硬到實的的,保持豬肉嘅口感之餘又夠嫩。

飲品方面我嗌左杯Refresher,佢係以士多啤梨同埋橙做base,所以成個感覺係酸酸甜甜,好啱女仔飲。

另外一杯揀咗fruit punch,甜度酸度啱啱好,俾人好清新嘅感覺。

佢呢個份量食到好飽,但係價錢來講我覺得性價比好高,因為佢個環境攞到分之外,食物質素更加唔使講。而最令人意外嘅係佢哋嘅職員真係好着緊自己嘅食物質素,因為三個職員不時都會上前問吓你對食物嘅意見,比佢哋有改進嘅空間。

2021-03-01
依度有好多打卡位嫁📸夜晚去氣氛應該會好啲,但晏奏去影相先會夠光🤣睇相見到餐廳外牆都有一大片霓虹燈好靚😍不過我去當日就見到冇開燈🙈另外餐廳旁邊仲有一排大窗,望落去會更開揚嫁🪟-食物方面,我就覺得明太子釀雞翼同埋個risotto都唔錯,雞翼酸酸辣辣幾惹味🍗燴飯睇落好素,但原來都幾多雞肉喺裡面,同埋個白汁都幾creamy😋而個酥皮紙卷都幾脆,但略嫌味道偏淡,如果裡面加返芝士或醬會更好😝-🍗明太子釀雞翼配自家製辣汁 $98🍛黑松露野菌雞肉燴意大利飯 $138🌯焗菠菜蟹肉酥皮紙卷 $88🍹Cosmo Night $78🍹Refresher $78
🍗明太子釀雞翼配自家製辣汁 $98
🍛黑松露野菌雞肉燴意大利飯 $138
🌯焗菠菜蟹肉酥皮紙卷 $88
🍹Cosmo Night $78
🍹Refresher $78
隔咗一排無去山林道,原本飲開嘢嘅地方竟然轉咗手😱見到網上comment都唔錯,即管試下啦~我哋被安排坐喺窗邊,邊坐邊有微風吹過都幾舒服😌雖然對住馬路,但感覺唔會好食塵👍🏼(((順帶一提👉🏻餐廳未有酒牌所以無酒賣❌店員話每人叫一杯飲品就可以另外自攜有酒精嘅飲品🍷)))【墨西哥粟米片(牛油果醬)】一坐低就叫咗餐前小食送下酒🍽️粟米片上枱帶微溫,白色嗰種應該係sour cream,普普通通🤔個人鍾意牛油果醬多D,入口香濃比較有驚喜👍🏼【烤西班牙豬架】厚切豬架難逃乾柴嘅命運...見到賣相咁靚,食落有D失望🙈蘸咗燒汁會比較好少少無咁乾,但都係好鞋🥴作為傾計飲酒嘅地方的確唔錯,感覺relax😌不過食物方面有待改進😅
隔咗一排無去山林道,原本飲開嘢嘅地方竟然轉咗手😱
見到網上comment都唔錯,即管試下啦~
我哋被安排坐喺窗邊,邊坐邊有微風吹過都幾舒服😌
雖然對住馬路,但感覺唔會好食塵👍🏼

(((順帶一提👉🏻餐廳未有酒牌所以無酒賣❌
店員話每人叫一杯飲品就可以另外自攜有酒精嘅飲品🍷)))

【墨西哥粟米片(牛油果醬)】
一坐低就叫咗餐前小食送下酒🍽️
個人鍾意牛油果醬多D,入口香濃比較有驚喜👍🏼

【烤西班牙豬架】
厚切豬架難逃乾柴嘅命運...見到賣相咁靚,食落有D失望🙈
蘸咗燒汁會比較好少少無咁乾,但都係好鞋🥴

作為傾計飲酒嘅地方的確唔錯,感覺relax😌
不過食物方面有待改進😅

烤西班牙豬架
墨西哥粟米片(牛油果醬)
Crazy  Juice,Lime  Soda
#跟住我食唔中伏.我一向都好中意去 #酒吧餐廳俾我發現到 #山林道 有間 #新餐廳 #barrestaurant基地 個環境design好cyber,加上霓虹燈好貼地💞.⚠️重點!啲野好食!😆[西班牙紅蝦扁意粉龍蝦汁] #推介紅蝦無貨,轉咗龍蝦🙈😍個樣好靚,食慾大增!龍蝦汁做得超好!唔苦唔死咸!香得黎又鮮👍🏻配扁意粉唔會漏❤️大愛!超推介!.[香烤法國bb雞]為寶寶而嗌嘅dish🤭因為佢唔食得意粉(麩質敏感)bb雞烤得唔錯,香而不油膩👌🏻不過肉質未去到勁嫩滑&juicy薯條普通無驚喜🙈.[凱撒沙律。白銀魚柳+風乾火腿]#suprise 個沙律面超多cheese🧀 #芝士控 岩哂🤭羅紋菜鮮嫩香甜,sauce調味略咸🤏🏻因為白銀魚&火腿都咸,再加沙律sauce真係好咸😅配酸甜嘅mocktail或者啤酒食會好啲😁....PS新餐廳未有酒牌,可自帶酒👌🏻或order無酒精飲品,都好多選擇😊.環境 #打卡 一流✨望街窗口高枱位幾舒服✅食物 #高質 👍🏻絕對值得再番來❤️.#ca師奶餐廳_尖沙咀 #ca師奶餐廳_佐敦
#跟住我食唔中伏
我一向都好中意去 #酒吧餐廳
基地 個環境design好cyber,加上霓虹燈好貼地💞
⚠️重點!啲野好食!😆
[西班牙紅蝦扁意粉龍蝦汁] #推介
紅蝦無貨,轉咗龍蝦🙈😍個樣好靚,食慾大增!
龍蝦汁做得超好!唔苦唔死咸!香得黎又鮮👍🏻
配扁意粉唔會漏❤️大愛!超推介!
[香烤法國bb雞]
為寶寶而嗌嘅dish🤭因為佢唔食得意粉(麩質敏感)
bb雞烤得唔錯,香而不油膩👌🏻
不過肉質未去到勁嫩滑&juicy
薯條普通無驚喜🙈
[凱撒沙律。白銀魚柳+風乾火腿]
羅紋菜鮮嫩香甜,sauce調味略咸🤏🏻
因為白銀魚&火腿都咸,再加沙律sauce真係好咸😅
配酸甜嘅mocktail或者啤酒食會好啲😁
環境 #打卡 一流✨望街窗口高枱位幾舒服✅
食物 #高質 👍🏻絕對值得再番來❤️
#ca師奶餐廳_尖沙咀 #ca師奶餐廳_佐敦

2021-04-12 21 瀏覽
上網睇依間野幾型就去左試室內環境係唔錯餐牌都整得幾靚依個油甘魚做得幾好有煙燻香留到油甘魚既味魚既肉質又唔梅做冷盤一流 值得推薦之後個意粉做幾都唔錯 意粉煮到啱啱好 彈口有咬口海膽幾新鮮 帶點甜味 汁濃度啱啱好係啲芝士粉七味粉係碟邊唔知做咩做得唔錯但不唔得住個價錢依個價可以食更好既正常菠蘿汁冇特別之後係烤鴨酥皮紙卷有鴨味 唔係一塊厚鴨肉 而係剪碎左既鴨肉感覺似屋企自已煮蔥花炒鴨既味唔係唔好食 係好家常便飯feel 加埋唔似酥皮既酥皮 變得好奇怪
上網睇依間野幾型就去左試

有鴨味 唔係一塊厚鴨肉 而係剪碎左既鴨肉
感覺似屋企自已煮蔥花炒鴨既味
搏大霧
2021-04-12 15 瀏覽
-《基地Base Bar & Restaurant 》打卡一流😏極開放之大窗窗(唔好阻我用疊字)、一嚟到就勁鍾意個環境、空間感好大🤲🏻有好多霓虹燈😍淨係影相都影咗半個鐘😆🦞海龍皇冬陰功湯 ($208)哇!高級版既冬陰功😍用龍蝦仔既冬陰功你又食過未?😌龍蝦仔大大嚿肉又爽口!個湯都有啲魷魚仔🥰有蝦/龍蝦仔!(真心勁足料!)味道都夠濃!🍛黑松露卡邦尼意大利麵 ($138)超濃truffle 味!勁creamy勁杰身🤤(自己屬於比較喜歡偏乾身既)👍🏻同埋一放低已經聞到好香😬個面灑滿了松露同埋碎芝士、邪惡之選😭👍🏻!🦑西班牙魷魚仔沙律 ($88)超多魷魚仔😱好似唔駛錢咁!好爽口!原來魷魚仔配沙律幾得意!仲有有啲辣肉腸、偏硬身、鹹鹹地配埋沙律同魷魚仔都好夾!🍹Refresher ($88)🧉Red Lip ($88)至於嘢飲方面就叫咗呢兩杯、兩杯都係勁開胃屬於酸酸甜甜、Refresher係紅色個杯、士多啤梨底!(唔會太甜、酸酸地我幾鍾意❤️)Red Lip係Cranberry 底、甜啲既、個樣超級靚!叫黎影相呀要😆🤲🏻老實講、野食真心比想像中高質好多!!以為呢啲多打卡位既餐廳通常野食一般、點知出奇地
《基地Base Bar & Restaurant 》
打卡一流😏極開放之大窗窗
(唔好阻我用疊字)、
一嚟到就勁鍾意個環境、
空間感好大🤲🏻有好多霓虹燈😍
淨係影相都影咗半個鐘😆

🦞海龍皇冬陰功湯 ($208)
哇!高級版既冬陰功😍用龍蝦仔
既冬陰功你又食過未?😌
龍蝦仔大大嚿肉又爽口!
個湯都有啲魷魚仔🥰有蝦/龍蝦仔!
(真心勁足料!)味道都夠濃!

🍛黑松露卡邦尼意大利麵 ($138)
超濃truffle 味!勁creamy勁杰身🤤
(自己屬於比較喜歡偏乾身既)👍🏻
同埋一放低已經聞到好香😬
個面灑滿了松露同埋碎芝士、
邪惡之選😭👍🏻!

🦑西班牙魷魚仔沙律 ($88)
超多魷魚仔😱好似唔駛錢咁!
好爽口!原來魷魚仔配沙律幾得意!
仲有有啲辣肉腸、偏硬身、鹹鹹地
配埋沙律同魷魚仔都好夾!

🍹Refresher ($88)
🧉Red Lip ($88)
至於嘢飲方面就叫咗呢兩杯、
兩杯都係勁開胃屬於酸酸甜甜、
Refresher係紅色個杯、士多啤梨底!
(唔會太甜、酸酸地我幾鍾意❤️)
Red Lip係Cranberry 底、甜啲既、
個樣超級靚!叫黎影相呀要😆🤲🏻

老實講、野食真心比想像中高質好多!!
以為呢啲多打卡位既餐廳通常野食一般、
點知出奇地好食!👍🏻叫既5樣野都係滿意!
(環境真心chill❤️🤲🏻❤️🤲🏻❤️🤲🏻)

#japjapjap尖沙咀
______________________________
score:9/10
地址:尖沙咀山林道29-31號廣利樓地下a號鋪

2021-04-09 16 瀏覽
呢個地方旺中帶靜,仲有window seat, D風吹埋黎好舒服的呢D天氣。餐廳裝修好有心機,好多NEON LIGHT好多打卡位,鍾意相機食先一定會不停影相。食物質素同服務都有驚喜。搏大霧($138)未開蓋個時煙霧彌漫,一開飛哂D霧出黎,港女一定好開心!油甘魚好鮮仲有煙燻味,好夾呢,搭埋三文魚子係面,成個組合好match呢個豬係HIDDEN MENU!!!! 但超好食,豬好SOFT,但又好入味。Mocktail 係佢地推介的,試下佢又幾好飲,賣相100分!2杯都係水果底,又香又甜Red Lip($88)Cosmo Night($78)
搏大霧($138)
Red Lip($88)
Cosmo Night($78)
Ig見到呢間既介紹,搵日同朋友去試下!呢間lunch 去都開心,dinner就更岩feel🙌🏻餐廳環境算大,有好多打卡霓虹燈裝飾,感覺玩味元素都幾強 😎和牛他他 $128唔錯,一向都鍾意食呢個菜式!多數見到都忍唔住會order!蟹肉三文魚子扁意粉海鮮忌廉汁 $128呢個意粉都ok!意粉嘅軟硬度適中,整體味道可以再濃郁啲~西班牙豬架 $188豬架好厚肉同juicy!!肉質幾彈牙,好味!好高質呀🤤👍🏻必食推介❤️
Ig見到呢間既介紹,搵日同朋友去試下!
呢間lunch 去都開心,dinner就更岩feel🙌🏻
餐廳環境算大,有好多打卡霓虹燈裝飾,感覺玩味元素都幾強 😎

和牛他他 $128

唔錯,一向都鍾意食呢個菜式!多數見到都忍唔住會order!
蟹肉三文魚子扁意粉海鮮忌廉汁 $128

呢個意粉都ok!意粉嘅軟硬度適中,整體味道可以再濃郁啲~
西班牙豬架 $188

知道山林道開左好多新餐廳,我地lunch就黎八下😆見到呢間餐廳半開放式✨對住街嘅bar枱係無窗😃好開揚~鐘意店內嘅霓虹燈夠誇張, 影左好多張每人叫左一個飯🇯🇵薄燒北海道鰻魚滑蛋蓋飯🍳($78)鰻魚都幾肥美厚肉😍彈牙爽口果款~幾鐘意個滑蛋夠滑身,唔會整到過熟/生😙配埋有炒過嘅飯底,有啲誠意👍🏻同埋都幾大碗😂如果多返啲蒲燒汁,配返乾身嘅炒飯更好🐮薄燒安格斯牛肉滑蛋蓋飯🍳($68)❗️呢個好抵食~牛肉份量比我想像中多🤤都有6-7塊,類似打邊爐嘅美國肥牛🐮都有蒲燒汁😬性價比唔錯😝總結餐廳空間感好大,坐得好舒服😌燈光暗暗地,加埋啲霓虹燈🥰有種係酒吧食野嘅感覺幾chill🥳
每人叫左一個飯

薄燒北海道鰻魚滑蛋蓋飯
🇯🇵薄燒北海道鰻魚滑蛋蓋飯🍳($78)

薄燒安格斯牛肉滑蛋蓋飯
🐮薄燒安格斯牛肉滑蛋蓋飯🍳($68)
總結
2021-04-04
薄燒安格斯牛肉滑蛋蓋飯
2021-04-03 9 瀏覽
位於山林道既基地店內好多霓虹燈 打卡💯🌟refresher (Yuzu ,strawberry)🌟crazy juice (Pineapple,orange)兩杯mocktails 賣相都好吸引💯飲落又唔artificial 🌟black truffle carbonara 幾濃truffle味 意粉亦無overcooked 👍🏻食落都幾creamy 🌟烤鴨酥皮紙卷酥皮幾鬆脆 切開好足料好多鴨肉同洋蔥🦆🌟焗日本海螺賣相已經夠搶鏡 勁大隻海螺🤩面層係焗到金黃既芝士入邊係紅花忌廉汁 有好多塊海螺片👍🏻
位於山林道既基地
店內好多霓虹燈 打卡💯

🌟refresher
(Yuzu ,strawberry)
🌟crazy juice
(Pineapple,orange)
兩杯mocktails 賣相都好吸引💯

賣相已經夠搶鏡 勁大隻海螺🤩
面層係焗到金黃既芝士
入邊係紅花忌廉汁 有好多塊海螺片👍🏻
2021-03-30 18 瀏覽
Base Bar走型格路線,寬敞舒適,大玻璃窗採光度高,窗邊是高腳吧檯,充滿慢活氣息。甫進門口,看到調酒師在調配特飲,加上七彩的霓虹燈點綴,帶科幻的感覺。烤鴨酥皮紙卷 $88是中西合璧的小食,鴨肉以甜麵醬醃好,充滿肉汁,以酥皮紙取代麼麼皮,並加入京蔥。大口咬下,酥皮入口清脆,薄脆可口,鴨肉軟嫰細膩,油香四溢,肥而不膩,著實不錯。真。海膽帶子意大利飯 $198帶子圓厚肥美,兩邊香煎至金黃色,微微焦脆,質感軟嫰。意大利飯濕潤、綿密,啖啖香稠,夾雜菇菌粒,忌廉香散發口腔。澄黃海膽十分矜貴,混合意大利飯,拌勻後令鮮味加倍提升,絲質柔滑,十分迷醉。 明太子釀雞翼自家製辣汁 $98雞翼脹卜卜,表面酥脆可口,內裡填滿惹味的明太子,入口微辣,嫰滑多汁。秘製辣汁熱辣辣又香口,香濃風味,令人意猶未盡。Cosmo Night $78(Mango, Egg White, Orange)吃過香辣小食,最佳配上爽甜解渴的飲品。Cosmo Night帶濃郁果香,芒果汁混入蛋白及橙汁,拌勻後芒果特別蜜甜,配上天然風乾的芒果乾,酸甜融合,十分清涼消膩。Refresher $78(Yuzu, Strawberry)粉紅夢

烤鴨酥皮紙卷 $88

真。海膽帶子意大利飯 $198

明太子釀雞翼自家製辣汁 $98

Cosmo Night $78
(Mango, Egg White, Orange)

Refresher $78
(Yuzu, Strawberry)
粉紅夢幻,入口果香四溢,清新的草莓碰上柚子的酸,酸甜的莓果香氣,配上柚子果蓉,令人甜思思。