今日約左朋友食lunch, 佢係灣仔附近返工,話一定要介紹呢間餐廳俾我,真係勁好嘅介紹!原來灣仔有個咁正嘅地方!搭𨋢上到去,樓底好高,好舒服,仲要有270度嘅大玻璃,個境好開揚望住跑馬地馬場!未食嘢已經加哂分😍😍跟住仲要嘢食都好有質素!呢度食lunch真係一絕呀!個salad 前菜好新鮮,另外呢個三文魚子牛油果多士西班牙火腿蕃茄莎莎多士真係必食!超好味!牛油果同三文魚子好夾,tomato salsa個調味加哂分,個包烘到勁脆,真係好回味!我哋叫左一個set lunch,另一份叫a la carte, 所以有一個係是日餐湯南瓜湯,另外一個我哋揀左法式鮮蠔湯,朋友話係必試,😍😍真係好有驚喜!超鮮蠔味,好creamy!!我下次黎都一定會叫返呢個蠔湯架😍😍跟湯嘅餐包都俾足誠意!其中個蕃茄包真係超好味!Set lunch, 美國牛板健5成熟岩岩好,勁有牛味!配黑松露薯泥同西蘭花苗,配菜一啲都唔馬虎呀!另一個係比目魚配龍蝦蟹肉汁,皮脆肉嫩,讚呀!每一樣出品都睇得出間餐廳好比心機,呢餐飯真係真係食得好開心!Set lunch加左個蛋糕,都有驚喜呀!朱古力夠濃,配脆脆嘅蛋糕底,完美嘅飯後甜品😍諗住去埋

跟住仲要嘢食都好有質素!呢度食lunch真係一絕呀!

跟湯嘅餐包都俾足誠意!其中個蕃茄包真係超好味!

諗住去埋個toilet 走人,見到另一邊有間房,原來係可以包場玩開party架!跟住個waiter哥哥仲介紹我去天台望一望😍好正呀個天台😍下次真係要再黎happy hour chill下😍