2020-05-18
早排見到係OPENRICE訂位有全單68折優惠,真係超級抵食,二話不說即刻BOOK左。呢間超級高檔既邊爐,入面用官庭式裝修,連個鍋同餐具都好有中國古代皇室氣派。係網上做完功課,卜卜蜆鍋似乎評價唔錯,出面亦都難搵到類似既湯底,所以就揀左呢一款,下次會試埋個花膠雞煲。以下係我叫左既食物:湯底:卜卜蜆鍋 —>蜆肉好清甜,食得出係新鮮貨,而且量都好多,湯底一流牛肉:和牛拼盤 —>可以試晒4種不同既和牛,最中意都係日本果隻,入口即溶架海鮮:桶蠔,珊瑚蚌,聖子,蝦滑拼干貝滑 —>佢D海鮮好新鮮,由其要賺個聖子,好大條好彈牙;天貝滑好甜,出面食唔到炸野:黃金炸響鈴 —>強烈推介,咸蛋白同炸響鈴味道超夾,岩岩炸出來即食又脆又香野飲:竹蔗水 —>冇咩特別總括黎講,食物質素,環境同服務真係對得住佢個價錢,仲要全單68折,抵到爛!
以下係我叫左既食物:
野飲:竹蔗水 —>冇咩特別