2017-06-01 803 瀏覽
第一次寫食評原因竟然係因為太難食...當初搵到這家餐廳係因為openrice母親節推介諗住賣相唔錯又有景觀就來一試前一晚凌晨兩點從openrice app訂位職員第二朝未夠10點就打來confirm下午3:00的booking 當天大約3:10到餐廳結果職員竟然和我說下午茶時段未開始咁請問為何不在電話裏預先告訴我呢?整個星期六下午茶時段只有4-5桌入座率環境算是安靜景觀亦非常靚可惜食物質素參差牛奶咖啡:只是一杯普通咖啡,而且很苦,友人更加要額外叫一杯鮮奶加入去龍蝦包/漢堡包:麵包好乾,凍冰冰,龍蝦好少,無論是龍蝦還是漢堡都沒什麼味道,友人的漢堡更是未熟透番茄湯:為何下午茶入面有番茄湯呢?蝦肉仲要係梅嘅椰子粟米杯: 椰子味同粟米完全唔夾蔬菜tart: 又乾又冇味道匙羹: 完全食唔出是什麼東西甜品:草莓慕絲果凍, 草莓是苦澀的; 馬卡龍又硬又過甜朱古力棒棒糖: ok. 而且加入了爆炸糖朱古力甜筒: 朱古力餡幾滑,但甜筒淋的總結:這是我食過最難食的下午茶,價錢貴得不合理,同樣價錢寧願去Ritz Carlton
第一次寫食評原因竟然係因為太難食...

當初搵到這家餐廳係因為openrice母親節推介
諗住賣相唔錯又有景觀就來一試

前一晚凌晨兩點從openrice app訂位

當天大約3:10到餐廳
結果職員竟然和我說下午茶時段未開始
咁請問為何不在電話裏預先告訴我呢?

整個星期六下午茶時段只有4-5桌入座率

番茄湯:為何下午茶入面有番茄湯呢?蝦肉仲要係梅嘅

椰子粟米杯: 椰子味同粟米完全唔夾

蔬菜tart: 又乾又冇味道

匙羹: 完全食唔出是什麼東西

甜品:草莓慕絲果凍, 草莓是苦澀的; 馬卡龍又硬又過甜

朱古力棒棒糖: ok. 而且加入了爆炸糖

朱古力甜筒: 朱古力餡幾滑,但甜筒淋的

2017-05-27