2007-12-06 11 瀏覽
過去一年幫襯左幾十次, 要排隊半粒鐘, 但近幾月人流忽然大減, 不論周六、周日、閒日, 都冷冷清清. 今日幫襯時, 全餐廳只有一人吃雞煲, 我們是第二枱. 咁少人, 侍應都好忙, 來來去去只有一人ready 服務, 叫加湯又要叫第二次, 乜都要等等先. 那當然是小事, 問題是, 食物竟然腐壞。肥牛"益" 了, 吃幾件就吐. 日本魚片(白紅色那種) 竟然都變壞, 食入口時, 有種垃圾房醃死魚既臭味.講開臭, 其實一入去已經覺得間店臭臭地, 成間店充斥一種漂白水"up 臭" 既發霉味道. 真係臭開有條癮. 經過數十次幫襯後, 如無意外, 今次是最後一次. 這是我曾經非常喜歡的餐廳, bye bye.