2023-02-14
今日黎到山林道搵食😜經過呢間餐廳諗起之前有人介紹過,咁就入去試下啦😝餐廳入面有個覓虹燈牌,好有氣氛,岩晒我地黎到打卡😝 1️⃣ 🥩 黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯($163)見到和牛心心眼,仲要有埋黑松露同水波蛋🤤🤤😍和牛蓋飯賣相吸引份量又足,和牛嘅邊煎得夠香口,油脂豐富,牛味又香👍🏻而黑松露醬既味道亦都好出,加埋水波蛋黃撈飯好好食😝2️⃣🥘 自家製MASALA印度咖哩雞飯($68)咖喱雞飯味道吸引,而且雞肉肉既份量都好多,雞肉肉質軟滑。😝而咖喱既味道方面,食得出有好多香料既味道,仲帶點蕃茄既酸甜味,送飯一流!而雞肉同薯仔都煮得好淋好入味🥰不過咖喱有少少辣,如果唔係完全唔食得辣既朋友相信都食到🥰3️⃣🥤 菠蘿熱情果沙冰($45)上網見都好多人叫呢杯特飲,咁我地梗要試下啦!沙冰大有菠蘿同埋熱情果嘅香甜味道,酸酸甜甜好開胃,食完咖喱辣辣地,飲番啖沙冰就岩晒啦🥰4️⃣🫖 洋甘菊蜜糖茶芒果味($43)由於我要(扮)養生,咁就叫壼熱茶飲下。估唔到呢壼茶超大壼😮茶有洋甘菊同芒果既香味,唔會太甜,解渴又解膩👍🏻
1️⃣ 🥩 黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯($163)
2️⃣🥘 自家製MASALA印度咖哩雞飯($68)
3️⃣🥤 菠蘿熱情果沙冰($45)
4️⃣🫖 洋甘菊蜜糖茶芒果味($43)