2023-10-28 1013 瀏覽
Sensu 算係我飯堂之一,今日就一行4人嚟左食晚餐,最近呢2個月冇嚟到,原來佢既晚市套餐加入左自助沙律甜品吧,啲菜都幾新鮮又有唔同汁揀,仲有生果同甜品都係自助任食,真係唔錯。是日餐湯今日係南瓜湯,一貫水準,香甜順滑。招牌小食拼盤有薯條、雞咁,脆口開胃。北京填鴨風印度薄餅鴨好味,薄餅亦香,兩者配合都幾新奇。炭燒原條魷魚配松露薯蓉入口非常之甘香,魷魚唔會過熟,而且淡淡一層炭燒風味真的不錯,松露薯蓉就略嫌松露味唔夠濃,但薯蓉十分之滑。烤BB乳豬仔配燒菠蘿椰菜加左錢食BB豬,烤得香脆入味,唔會乾爭爭。椰菜亦都醃得入味,解油解膩。和風牛肉旋風蛋包飯(掛住食冇影)絕對稱得上招牌菜,每次我都會食,個蛋蛋香味濃,而且十分之滑唔會過老。和風牛肉十分入味,兩者配合好好送飯。仲有點左杯咖啡,十分香濃,作為一餐既總結非常舒適。

是日餐湯

今日係南瓜湯,一貫水準,香甜順滑。

招牌小食拼盤

有薯條、雞咁,脆口開胃。

北京填鴨風印度薄餅

鴨好味,薄餅亦香,兩者配合都幾新奇。

炭燒原條魷魚配松露薯蓉

烤BB乳豬仔配燒菠蘿椰菜

和風牛肉旋風蛋包飯(掛住食冇影

仲有點左杯咖啡,十分香濃,作為一餐既總結非常舒適。